In English
In English

Varo näitä viittä asiaa työhakemusta kirjoittaessa!

Löytyikö kiinnostava työpaikka ja nyt pitäisi kirjoittaa työhakemus? Mietitkö, miten aloittaa työhakemus? Millainen on hyvä vapaamuotoinen työhakemus? Hyvän hakemuksen kirjoittaminen ei ole rakettitiedettä, mutta on muutamia asioita, joita ei kannata tehdä. Nappaa tästä työhakemusvinkit välttääksesi työpaikkahakemusten kompastuskivet ja päästäksesi loistamaan työhaastatteluun!

1. Älä toista ansioluettelon sisältöä

Tuo työhakemuskirjeessä jotain uutta ilmi! Jätä väliin jo CV:ssä olevan tiedon referointi ja mainitse konkreettisia esimerkkejä taidoistasi. Myös erilaiset projektit ja luottamustoimet on hyvä mainita työhakemuksessa, jos ne eivät mahtuneet ansioluetteloon.

2. Vältä jaarittelua

Loistavaa, jos hakemusta kirjoittaessa juttu lähtee luistamaan! Silti ei kannata kirjoittaa puolikasta romaania, vaan hakemuksen ja ansioluettelon olisi molempien hyvä olla maksimissaan kaksi sivua pitkiä. Jos työpaikkahakemus on todella pitkä, rekrytoija ei välttämättä lue sitä kokonaan.

3. Jossittelut sikseen

Vältä konditionaalia! Hakemuksessa kannattaa kertoa ennemmin, millainen olet työntekijänä ja miksi sovit haettavaan tehtävään kuin millainen olisit tai miksi sopisit. Esimerkiksi fraasi ”olen oikea henkilö tähän tehtävään, koska olen tarkka” kuulostaa paljon varmemmalta kuin ”olisin oikea henkilö tähän tehtävään, koska olen tarkka”. Itsevarmuutta peliin!

4. Älä sulaudu joukkoon

Hakiessasi isoihin yrityksiin töihin, suurin haasteesi on erottua suuren hakemustulvan joukosta. Kannattaakin unohtaa ”vakiofraasit” heti kättelyssä – kerro itsestäsi luovasti ja tuo ilmi erityisiä piirteitäsi. Vaikka olisitkin oma-aloitteinen, pirteä, reipas ja tulisit loistavasti erilaisten ihmisten kanssa toimeen, kannattaa hakemuksessa käyttää joitakin muita adjektiiveja. Ole rohkea ja kerro itsestäsi avoimesti! Muista kuitenkin, että työhakemuksen on tärkeää olla selkeä, joten luettavuuden on silti hyvä säilyä.

5. Kirjoitusvirheet

Kohta, jota ei voi koskaan painottaa liikaa. Kun haluat antaa itsestäsi haastattelussa hyvän kuvan, niin on ehdottoman tärkeää, että teet sen myös tekstillisesti työhakemuksessasi. Onkin siis tärkeää tarkistaa, että tekstissäsi ei ole esimerkiksi yhdyssanavirheitä tai epäloogisia lauseita. Jos et ole varma tekstisi luettavuudesta, pyydä vaikkapa jotakuta läheistäsi lukemaan hakemus läpi!

Tsemppiä työnhakuun, ota työhakemusvinkit käyttöön! Me Amikolla autamme työpaikan löytämisessä ja olemme turvanasi työurallasi. Jätä meille avoin hakemus, niin vinkkaamme sinulle sopivista työmahdollisuuksista tai katso tällä hetkellä avoimet työpaikkamme. Tykkäämällä Facebook-sivustamme saat kätevästi avoimet työpaikat feediisi!

 

cv

Lisää juttuja

Yleisimmät työhaastattelukysymykset – varaudu vastaamaan näihin!

Yleisimmät työhaastattelukysymykset toistuvat työhaastattelusta toiseen – niihin kannattaa siis varautua! Työhaastattelut ovat jännittäviä tilanteita – samaan aikaan haluaa vakuuttaa haastattelijan oman työpanoksensa hyödyllisyydestä, mutta samaan aikaan on hyvä myös selvittää haastattelijalta lisää työnantajayrityksestä. Kun selvität yleisimmät työhaastattelukysymykset ja valmistaudut niihin, voi jännittää hiukan vähemmän. Haastatteluun valmistautuminen on kaiken a ja

Lue koko juttu
Scroll to Top