In English
In English

Ammatinvalintatestit apuna urasuunnittelussa

Ammatinvalintatesti selvittää sinulle sopivimmat ammatit

Oletko koskaan kokeillut ammatinvalintatestiä? Jos et, niin tee joku alla olevista testeistä. Ammatinvalintatesti on loistava apuväline urasuunnittelussa – etenkin jos et ole vielä löytänyt oikeaa alaa tai alanvaihto mietityttää.

Tässä ajassa parasta ja samalla pahinta on valintojen loputtomalta tuntuva kirjo. Vaihtoehtojen ja mahdollisuuksien selailu voi helposti aiheuttaa informaatioähkyä, ahdistusta ja jopa halun heittää hanskat naulaan ja luovuttaa. Onneksi oman urasuunnittelun avuksi löytyy keinoja ja ihmisiä.

Yksi hyvä työkalu on ammatinvalintatesti. Se selvittää vahvuutesi ja auttaa sinua löytämään persoonallesi sopivimmat ammatit.

Tee pari testiä – saat vahvistuksen oikeasta suunnasta

Amikon blogiin viisi vuotta sitten ammatinvalintatesteistä kirjoitettu teksti on edelleen yksi sivustomme luetuimmista blogeista. Aihe kiinnostaa ja se on aina ajankohtainen. Tästä syystä päivitimme testit tälle vuosikymmenelle.

Ammatinvalintatestistä voi olla sinulle apua, jos mietit työpaikan vaihtoa, kokonaan uutta uraa tai et vaan tiedä, mitä tulevaisuudessa haluaisit tehdä.

Mikään markkinoilla olevista ammattinvalintatesteistä ei ole viisasten kivi, joka kertoo sinulle  aukottomasti mihin sinun pitäisi ryhtyä, mutta testitulos voi auttaa sinua selkiyttämään ajatuksia samalla, kun se auttaa vaihtoehtojen esikarsinnassa ja omien taipumusten selvittämisessä. Testi voi myös tarjota ammatteja, joista et ole kuullutkaan tai joita et ole edes tullut ajatelleeksi. Siksi testi kannattaa tehdä.

Alta löydät päivitetyn listan erilaisista ammatinvalintatesteistä. Varaa itsellesi rauhallinen hetki ja testaile, millaiselle työuralla voisit lähteä.

Listassa on useita erilaisia ammatinvalintatestejä siksi, että sinun kannattaa tehdä muutaman eri palveluntarjoajan testi ja katsoa, nouseeko vastauksissa samankaltaiset työnkuvat.

– Ammatinvalintatesti voi olla hyvä apuväline, kun haluat esimerkiksi tietää, mikä työtehtävä tai ammatti voisi olla sinulle sopiva, Amikon toimistolta vinkataan.

Kun vastaat testikysymyksiin, ole rehellinen. Vastaa kysymyksiin mielummin rohkeasti kuin liian varovaisesti. Tulokset ovat sitä tarkempia, mitä avoimemmin olet vastannut.

Avo-ammatinvalintaohjelma

TE-palveluiden ylläpitämä AVO-ammatinvalintatesti on testeistä luotettavin ja kattavin. Ohjelmassa on 300 ammatin tiedot sekä koulutustietoja.

Kun koulu loppuu: Duunikone

Duunikoneen ammatinvalintatestissä vastataan 20 valintakysymykseen. Testi on nopea ja sen  avulla voit tarkistaa, onko suunta sama kuin muissakin ammatinvalintatesteissä.

Eximian Urakone

Tämä ammatinvalintatesti kehottaa vastaamaan kysymyksiin rehellisesti, mutta myös kokeilemaan pienten muutosten tuottamaa eroavaisuutta lopputuloksessa. Joskus työtehtävät voivat olla yllättävän lähellä toisiaan – kokeile vaikka!

Studentum

Töihin vai opiskelemaan? Studentumin testi auttaa sinua alkuun, kun etsit sopivaa koulutusta tai ammattia. Testin kautta pääset suoraan myös katsomaan koulutusvaihtoehtoja.

Evermind ammatinvalintatesti

Tämä testi kartoittaa vahvimmat ominaisuutesi. Testin pisteet kertovat mitkä ulottuvuudet ovat kohdallasi voimakkaimpia, ja miltä ulottuvuuksilta löydät omia piirteitäsi ja vahvuuksiasi vähiten.

Kysymykset vaihtelevat Mikroskooppi ja teleskooppi olivat hartaimmat lahjatoiveeni lapsena – ja ovat sitä edelleen -tyylisistä kysymyksistä Teen mielelläni käsillä -kysymyksiin.

A Real Me -ammatinvalintatesti

Testi sisältää 31 valintakysymystä. Tässä testissä on mahdollista, että molemmat vastaukset sopivat sinulle, mutta valitse vaihtoehto, joka sinusta tuntuu nopeasti ajateltuna sopivammalta.

Innostuitko testituloksista ja haluaisit päästä kokeilemaan työtä käytännössä? Me Amikolla autamme sinua kohti itsesi näköistä työelämää.

Katso löytyykö Amikon avoimet työpaikat -osiosta sinulle sopivaa työtä vai etsitkö kesätöitä? Voit myös jättää avoimen työhakemuksen.  Avoin työhakemus!

blogi-ammatinvalintatesti

Lisää juttuja

Scroll to Top