Ammatinvalintatestit apuna urasuunnittelussa

Ammatinvalintatesti

Mietitkö minkälainen työ sopisi sinulle parhaiten? Vaihtoehtojen ja mahdollisuuksien selailu voi helposti aiheuttaa informaatioähkyä ja kyllästymistä.

Ammatinvalintatesteistä vuonna 2018 julkaistu blogimme on edelleen yksi sivustomme luetuimpia blogeja, joten päivitimme testit tälle vuosikymmenelle.

Olipa mielessäsi työpaikan vaihto tai kokonaan uusi ura, ammatinvalintatesti voi auttaa sinua vaihtoehtojen esikarsinnassa sekä omien taipumusten selvittämisessä. Ammatinvalintatesti voi myös tarjota ammatteja, joista et ole kuullutkaan tai joita et ole tullut ajatelleeksi.

Alta löydät kokoamamme päivitetyn listan ammatinvalintatesteistä. Varaa itsellesi rauhallinen hetki, ja testaile, millaiselle työuralla voisit lähteä.

– Kannattaa tehdä muutama eri palveluntarjoajan ammatinvalintatesti ja katsoa, nouseeko testistä toiseen samankaltaiset työnkuvat testituloksiin. Ammatinvalintatestit ovat hyvä apuväline, kun halutaan esimerkiksi tietää, mikä työtehtävä tai ammatti voisi olla sopiva itselle mieluisten asioiden kanssa, Amikon toimistolta vinkataan.

Linkit ammatinvalintatesteihin:

  1. Avo-ammatinvalintaohjelma

TE-Palveluiden ylläpitämä AVO-ammatinvalintatesti on kaikista testeistä luotettavin ja kattavin. Ohjelmassa on 300 ammatin tiedot sekä koulutustietoja.

  1. Kun koulu loppuu: Duunikone

Duunikoneen ammatinvalintatestissä vastataan 20 valintakysymykseen, joten testi on nopea ja tämän testin avulla voit tarkistaa, onko suunta sama kuin muissa ammatinvalintatesteissä.

  1. Eximian Urakone

Ammatinvalintatesti kehottaa vastaamaan testiin rehellisesti, mutta myös kokeilemaan pienten muutosten tuottamaa eroavaisuutta. Joskus työtehtävät voivat olla yllättävän lähellä toisiaan – kokeile vaikka!

  1. Studentum

Töihin vai opiskelemaan? Studentumin testi auttaa sinut alkuun sopivan koulutuksen tai ammatin etsimisessä. Testin kautta pääset myös suoraan katsomaan koulutusvaihtoehtoja.

  1. Evermind ammatinvalintatesti

Tässä testissä pääset kartoittamaan vahvimmat ominaisuutesi. Testin pisteet kertovat mitkä ulottuvuudet ovat kohdallasi voimakkaimpia, ja miltä ulottuvuuksilta löydät omia piirteitäsi ja vahvuuksiasi vähiten.

  1. A Real Me -ammatinvalintatesti

Testi sisältää 31 valintakysymystä. Tässä testissä on mahdollista, että molemmat vastaukset sopivat sinulle, mutta valitse vaihtoehto, joka tuntuu nopealla ajattelulla sopivammalta.

Innostuitko testituloksista ja haluaisit päästä kokeilemaan työtä käytännössä? Amiko auttaa sinua kohti itsesi näköistä työelämää.

Katso löytyykö Amikon avoimista työpaikoista sinulle sopivaa työtä, tai jätä avoin hakemus!