In English
In English

Ammatillisen kuntoutuksen avulla uudelle uralle

Ammatillinen kuntoutus auttaa sinua pysymään työelämässä jos sinulla on vamma tai sairaus, joka heikentää mahdollisuuksiasi jatkaa nykyisessä työssäsi ja vaikeuttaa työssä pysymistä. Kuntoutuksen tavoitteena on löytää sinulle työ, joka sopii paremmin terveydellesi.

Voit hakeutua ammatilliseen kuntoutukseen vaikka et olisikaan työssä. Voit olla esimerkiksi työtön työnhakija, saada sairauspäivärahaa tai kuntoutustukea. Myös yrittäjät voivat hakeutua kuntoutukseen.

“Mä kiitän luojaani ja työkykyvalmentajaani siitä hurjasta työstä, mitä hän teki, että mä sain opiskella rauhassa ja valmistua ajallaan. Kouluasiat, työkokeilun järkkääminen, kaikki ne sopimusasiat, yhteydet työeläkeyhtiöön. En mä istuisi tässä, enkä olisi ikinä valmistunut, jos mä olisin joutunut itse tekemään kaiken tuon.”

"Mun on pakko nyt sanoa että oon äärimmäisen tyytyväinen asioiden hoitoon ja meidän kommunikaatioon. Ekaa kertaa koskaan avaan asioitani, kun musta tuntuu että joku paneutuu mun asioihin ja tekeekin jotain eikä vaan jätä mua selviämään yksin."

“Siis aivan 10+. Eka paikka missä mulle kerrottiin mitä tapahtuu ja miksi ja sää osasit heti kertoa, mikä on mun toimeentuloni.”

"Valmentajalla tuntuu olevan oikeen hyvä tatsi tähän hommaan. Tuntuu siltä, että saan apua tähän asiaan.”

Henkilökohtainen uravalmentaja auttaa

Amikon uravalmentaja auttaa ja ohjaa sinua koko ammatillisen kuntoutuksen ajan. Neuvomme toimeentulossa ja kuntoutussuunnitelman laatimisessa. Huolehdimme pakollisesta paperisodankäynnistä ja autamme sinua löytämään työkokeilu-, oppisopimus- tai opiskelupaikan, jotta voit jatkaa työuraasi.

Miksi kannattaa valita Amiko?

Amiko on työelämän ja työurien asiantuntija. Meillä on jatkuvasti päivittyvää tietoa opintopoluista, työelämän ajankohtaisimmista asioista, sosiaaliturvasta ja työkyvyn haasteista. Meillä tulet kohdatuksi omana itsenäsi, juuri siinä tilanteessa kuin olet ja voit luottaa, että saat parhaan mahdollisen avun. Ohjaamme ja autamme jatkuvasti työelämän eri vaiheissa olevia ihmisiä uudelle uralle.

Käytämme toimivimmaksi osoittautuneita ratkaisukeskeisiä menetelmiä löytääksemme sinulle uuden suunnan. Vahvuuksiesi ja kykyjesi kartoittamisessa hyödynnämme analyysi- ja kykytestausosaamistamme. Autamme sinut vaikean elämänvaiheen yli ja varmistamme, että valittu suunta on sinulle oikea.

Miten hakeutua ammatilliseen kuntoutukseen?

1

Hakemus ja lääkärin B-lausunto

Ammatilliseen kuntoutukseen hakeudutaan täyttämällä hakemus oman eläkevakuuttajan verkkosivuilla. Hakemuksen liitteeksi toimitetaan työterveyslääkärin tätä tarkoitusta varten kirjoittama tuore B-lausunto. Voit myös täyttää Kelan sivuilta löytyvän ammatillisen kuntoutuksen lomakkeen (lomakkeen tunnus: KU 101).

2

Hakemuksen käsittely ja päätös

Eläkevakuuttajasi ratkaisee oletko oikeutettu työeläkekuntoutuksen kriteerien mukaiseen ammatilliseen kuntoutukseen. Vakuutusyhtiöt eivät toteuta kuntoutuksia, he käyttävät siihen ulkopuolisia kuntoutuskumppaneita, kuten Amikoa. Saadessasi puoltavan päätöksen voit toivoa kuntoutuksen ohjaajaksi Amikoa. Toimimme kumppanina useille eri eläkevakuuttajille ja olemme suosittu palveluntarjoaja. Voit pyytää eläkevakuuttajan yhteyshenkilöltäsi toimeksiantoa Amikon työkykyvalmentajalle.

3

Tapaaminen Amikon kanssa

Amikon työkykyvalmentaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi tapaamisajan. Ensimmäisessä tapaamisessa käymme läpi tilannettasi ja sovimme ohjauksen etenemisestä. Ohjaaja kertoo sinulle ammatillisen kuntoutuksen vaihtoehdoista ja mahdollisuuksista. Näin ohjaus lähtee alusta alkaen kohti uutta ammatillista suuntaa sinulle sopivalla rytmillä.  

Amiko käyttää valmennuksissaan Thomas-henkilöarviointeja

Thomas International on yksi maailman johtavista henkilöarvioinnin palveluja tarjoavista yrityksistä. Hyödynnämme ammatillisessa kuntoutuksessa Thomaksen työkaluja. Niiden avulla löydämme sinulle soveltuvimmat työtehtävät.

Ammatillinen kuntoutus auttaa sinua pysymään työelämässä

Onnistuneita uratarinoita

Katso video
Katso video
Katso video

Onnistuneen ammatillisen kuntoutuksen askelmerkit

1

Alkukartoitus

Sovimme alkuhaastattelutapaamisen. Saat henkilökohtaisen valmentajan, joka ohjaa sinua koko kuntoutuksen ajan.

2

Soveltuvan tehtävän kartoittaminen

Etsimme osaamisellesi ja terveydentilallesi soveltuvan tehtävän.

3

Työkokeilupaikan tai opiskelupaikan etsintä

Näiden kartoittamisessa hyödynnämme alueellista tuntemusta ja Amikon verkostoja.

4

Työtehtävän testaaminen työpaikalla

Työn kokeilu työpaikalla valmentajan tuella. Näin varmistutaan tehtävän soveltuvuudesta.

5

Jatkoaskeleet:

Työllistyminen, opiskelu tai työnhaku yhdessä valmentajan kanssa

Haluatko lisätietoja?

Olli Pitkänen

Toimialajohtaja
Scroll to Top