In English
In English

Kansainvälinen rekrytointi helpottaa työvoimapulaa

Hankaluus löytää osaavia työntekijöitä vaivaa yli puolta suomalaisista yrityksistä. Kaikille aloille ei yksinkertaisesti valmistu tarvittavaa määrää tekijöitä, vaan heitä täytyy houkutella Suomeen työn perässä. Meillä on valmiit kanavat ja toimintamallit työperäisen maahanmuuton järjestämiseen rekrytoinnista kotouttamiseen. Prosessi tarjoaa tulijoille mielekästä työtä samalla kun se helpottaa työvoimapulaa.

Kaikkia Amikon työntekijöitä – kansalaisuudesta riippumatta – kohdellaan tasavertaisesti ja jokainen on Suomen työlainsäädännön piirissä ja työsuhteissa noudatetaan aina voimassaolevia työehtosopimuksia.

Työntekijöiden integroituminen keskeisessä asemassa

Meille on tärkeää että työntekijät viihtyvät uudessa kotimaassaan ja uudessa työssään ja että sopeutuminen uuteen ympäristöön käy mahdollisimman helposti. Tämä varmistaa, että työntekijät sitoutuvat työhönsä ja uuteen kotimaahansa pitkäksi aikaa.

Siksi meillä on oma kotouttaja, joka huolehtii maahan tulevien työntekijöiden käytännön asioista, kuten majoituksesta, liikkumisesta ja paikallisista pankkitileistä. Tämä auttaa uusia työntekijöitä sopeutumaan uuteen ympäristöön. Kotouttajat varmistavat, että työntekijät saavat tarvittavan tuen ja ohjauksen myös työhön ja koulutukseen liittyvissä kysymyksissä.

Hoidamme ulkomaiseen työvoimaan liittyvän juridiikan vuosien kokemuksella ja tämän ansiosta he pääsevät kiinni uuteen työhön heti maahan tultuaan.

Joustavat rekrytointimallit

Suomeen välittämämme työntekijät voivat tapauksesta riippuen tulla rekrytointiprosessin kautta joko suoraan asiakasyrityksemme palvelukseen tai vuokratyöntekijöiksi Amikolle.

Kansainvälisen rekrytoinnin tehokas kumppani

Amikolla on vankka kokemus kansainvälisen työvoiman rekrytoinnista ja olemmekin luotettava kumppani yrityksille, jotka tarvitsevat osaavia työntekijöitä kotimaan rajojen ulkopuolelta.

Toimistomme Puolassa on helpottanut kotimaista tekijäpulaa erityisesti teollisuuden ja rakennusalan työtehtävissä jo useiden vuosien ajan. Välittämämme Filippiiniläinen työvoima palvelee mm. hotelli- ja ravintola-aloilla, kiinteistönhuollossa, teollisuudessa ja hoiva-aloilla. Olemme Filippiinien hallinnon virallisesti hyväksymä työnantaja. 

Suomeen saapuvat työntekijät ovat ammattitaitoisia ja he puhuvat hyvää englantia. He ovat käyneet lähtömaassa suomen kielen kursseja ja ovat saaneet opastusta suomalaiseen työkulttuuriin. Lisäksi heillä on mahdollisuus kouluttautua työn ohessa.

Koulutettuja hoitajia Filippiineiltä​

Filippiinien koulutusjärjestelmä mahdollistaa hoitajien työskentelyn kansainvälisissä tehtävissä. Suomeen tulevien hoitajien koulutus sisältää suomen kielen opintoja ja opetusta suomalaiseen työkulttuuriin.

Tasa-arvoista, vastuullista ja syrjimätöntä toimintaa​

Olemme sitoutuneet kaikessa toiminnassamme tasa-arvoiseen ja syrjimättömään kohteluun. Samaa eettistä ja vastuullista toimintaa vaadimme asiakkailtamme ja yhteistyökumppaneiltamme.

Ota yhteyttä

Varmistetaan työvoimasi riittävyys työperäisen maahanmuuton avulla.

Marko Määttä

Kaupallinen johtaja, Partner
Scroll to Top