Amiko Group

Monipuolisia työelämän ratkaisuja

Amiko on vuonna 2014 perustettu kotimainen henkilöstövuokraukseen erikoistunut henkilöstöpalveluyritys. Amiko Group auttaa yrityksiä kaikessa työelämään ja henkilöstöön liittyvässä. Palveluvalikoimamme on poikkeuksellisen laaja. Meiltä saat vuokratyöntekijöiden lisäksi kattavat rekrytointipalvelut, soveltuvuus- ja henkilöstöarvioinnit, työkykypalvelut, ohjelmistopalvelut, meriliikenteen miehityspalvelut sekä palkanlaskenta- ja tilitoimistopalvelut.

Kuuden vuoden aikana Amiko on vakiinnuttanut paikkansa Suomen vuokratyömarkkinoilla. Kasvuvauhti on ollut kova ja jatkuva. Tammikuusta 2020 Amiko on ollut 19. suurin järjestäytynyt henkilöstöpalvelualan yritys Suomessa.

Amiko toimii Suomessa kymmenellä paikkakunnalla. Katso paikkakuntakohtaiset yhteystiedot.

Amiko Group:n kuuluvat myös:

Amiko toimipisteet kartalla
2020

Amiko nousee 20 suurimman joukkoon

Tammikuusta 2020 Amiko on ollut 19. suurin järjestäytynyt henkilöstöpalvelualan yritys Suomessa. Lue myös tulevaisuuden suunnitelmistamme!

Näytä enemmän

Kuuden vuoden aikana Amiko on vakiinnuttanut paikkansa Suomen vuokratyömarkkinoilla. Tammikuusta 2020 Amiko on ollut 19. suurin järjestäytynyt henkilöstöpalvelualan yritys Suomessa.

”Kiitos tästä saavutuksesta kuuluu amikolaisille, toimihenkilöillemme ja vuokratyötekijöillemme. Olemme iloisia, että olemme asiakasyrityksillemme luottamuksen arvoinen kumppani henkilöstöasioissa”,  toimitusjohtaja Jari Parkkinen sanoo.

Koronapandemiasta huolimatta Amiko on kasvanut vuonna 2020 noin 10 %.

Kesäkuussa 2020 Amiko Groupiin liittyi uusi tytäryhtiö, Nordic Sea Office – NSO, joka on varustamoiden henkilöstöpalveluihin erikoistunut yritys. Korona-aikana avattiin myös kolme uutta toimipistettä. Amiko aloitti Kotkassa, Vaasassa ja Seinäjoella.

Heinäkuun alussa Amiko osti kansainvälisen Thomas Internationalin Suomen toiminnot. Amiko Analysis on osa Thomas Internationalin partneriverkostoa, joka tukee päätöksiä yli 32 000 yrityksessä ympäri maailmaa, 56 kielellä ja 60 maassa.

Yksi uudistus oli myös, että Työkykypalvelut irrotettiin omaksi yhtiökseen.

”Olimme jo muutaman vuoden harjoitelleet vakuutus- ja eläkeyhtiöiden kanssa toimimista. Kun löysimme oikean vetäjän, päätimme perustaa erillisen yrityksen. Olemme tehneet koronavuonna asiat erilailla kuin moni muu ja alkuvuoden pysähtynyt kasvu on vaihtunut kaksinumeroisiin kasvulukuihin”, Parkkinen kertoo.
Vuoden 2020 lopussa Amiko toimii Suomessa Lahdessa, Porissa, Helsingissä, Tampereella, Kouvolassa, Oulussa, Seinäjoella, Vaasassa, Kotkassa ja Turussa. Vuonna 2019 Amiko solmi noin 4 500 työsuhdetta.

HPL tilastoi henkilöstöpalvelualan 20 suurimpiin kuuluvien yritysten liikevaihdon kehitystä. Kuukausittainen yhteenveto  TOP 20 -liikevaihtotiedustelu julkaistaan EK:n suhdannetiedustelun yhteydessä.

Vuoden 2021 aikana Amiko avataan Suomessakin 1-2 uutta toimipistettä.

Vuoden 2021 aikana konkretisoituu kuluneen vuoden aikana neuvoteltu sopimus filippiiniläisen yhteistyökumppanin kanssa. Filippiineiltä tuodaan Suomen työmarkkinoille työntekijöitä metalli-, betoni- ja rakennusalalle sekä sairaanhoitajia ja lääkäreitä.

”Vuoden 2021 aikana saamme filippiineiltä työvoimaa monelle eri alalle. Yhteistyökumppanimme on yksi Filippiinien suurimpia toimijoita työvoimamarkkinoilla.”

Parkkisen mukaan vuokratyövoiman käyttö tulee lisääntymään tulevina vuosina, samoin kuin työperäinen maahanmuutto,

”Suomen työmarkkinoilta ei löydy kaikille aloille työntekijiöitä eikä töitä voi jättää tekemättä. On tiettyjä pullonkaula-aloja, joilla työntekijäpula on todella kova.”

2019

Amiko laajentaa Puolaan

Varsovaan avattiin toimisto kesällä 2019.

Näytä enemmän

Amikolla on Puolassa oma toimipiste, jossa paikallinen henkilökunta haastattelemassa Suomeen vuokratyöntekijöitä.

”Puolan henkilökunta on aiemmin työskennellyt useamman vuoden Suomessa. He tuntevat suomalaisen työkulttuuriin ja osaavat palkata Suomen työelämässä hyvin pärjääviä työntekijöitä.”

Amikolla on Puolan toiminnoissa oma kotouttaja, joka auttaa Puolasta Suomeen saapuvia työntekijöitä esimerkiksi kaikissa kotouttamiseen liittyvissä asioissa, jotta Suomessa voi vain keskittyä hyödyntämään omaa osaamistaan.

Hän on myös mukana tiiviisti varsinkin työn aloitukseen liittyvissä asioissa näin tukien asiakasyritystä, ja jatkossakin auttaa sekä työntekijää että asiakasyritystä.

”Ratkaisu on äärimmäisen mutkaton asiakasyrityksillemme ja työntekijöillemme.”

2018

Amiko Group laajentaa palvelujaan

Vuoden 2018 aikana Amiko Groupiin liittyvät Verkkotilit Oy sekä Panasoft.

Näytä enemmän

Tilitoimisto ja taloushallinnon asiantuntijayritys Verkkotilit on ollut osa Amiko Groupia toukokuusta 2018 lähtien.

”Haluamme olla alalla poikkeuksellisen laaja palveluntarjoaja. Totesimme, että hyvän tilitoimiston löytäminen on asiakkaillemme vaikeaa. Halusimme luoda ratkaisun tähän ja päädyimme ostamaan silloisen oman tilitoimistomme. Kehitämme ja jalostamme tilitoimistopalveluja jatkuvasti. Yritykset kaipaavat tilitoimistoiltaan myös ohjausta. Nyt Verkkotilit tarjoaa hyää ja kustannustehokasta tilitoimistopalvelua asiakkaillemme.”

Samana kesänä Amikon Groupiin liittyi merenkulkualan ohjelmistoon erikoistunut  ohjelmistotalo Panasoft. Pari kuukautta Panasoftin kanssa kestäneen yhteistyön jälkeen Amiko päätyi ostamaan kyseisen yrityksen.

”Ohjelmistoissa on suuret mahdollisuudet tulevaisuudessa Suomessa ja ulkomailla. Tässäkin Amiko päätyi ostamaan yrityksen, jolle alun alkaen olimme ulkoistaneet oman palkkahallintomme.”

Panasoft Oy on vuonna 1982 perustettu yritys, jolla on vankka kokemus ohjelmistojen ja palveluiden tuottamisesta eri toimialoille. Osaksi Amiko Groupia Panasoft liittyi kesäkuussa 2018.

2015

Operatiivinen toiminta alkaa

Toimintamme käynnistyi Lahdessa, Vantaalla, Porissa ja Kouvolassa.

Näytä enemmän

Toimintamme käynnistyi Lahdessa, Vantaalla ja Porissa tammikuussa 2015.
Jo huhtikuussa 2015 Amikon toiminta laajeni Kouvolaan.

”Aloitimme tyhjästä Lahdessa, Kouvolassa ja Vantaalla. Porista logomme alle siirtyi pitkäaikaisen toimijan liiketoiminta. Olin tutustunut porilaiseen henkilöstövuokrauksen yrittäjään ja hän halusi jäädä eläkkeelle.”, toimitusjohta Jari Parkkinen kertoo.

Vuonna 2016 toiminta laajeni Pohjois-Pohjanmaalle Ouluun. Seuraavana vuonna toimipiste avattiin Tampereelle. Elokuussa 2019 avattiin Turun toimipiste.

2014

Perustettu

Amiko on Lahdessa marraskuussa 2014 perustettu henkilöstöalan yritys.

Näytä enemmän

Amikon on perustanut toimitusjohtaja Jari Parkkinen. Amiko tulee esperanton kielestä ja tarkoittaa ystävää, toveria tai kumppania.

”Haluamme olla asiakkaillemme paras kumppani henkilöstöasioissa, joten toimintafilosofiamme perustuu kumppanuuteen. Halusin olla aakkosissa listan alkupäässä, kun keksin nimeä yritykselleni.”

Parkkisen mukaan Amiko on kuin työelämän perhe, jossa avainpelaajat on sitoutettu yritykseen.

”On tärkeää, että yrityksen tärkeimmillä henkilöillä on sellainen tunne, että he tekevät töitä myös itselleen.”

Ennen Amikon perustamisesta Parkkisella oli aiempaa kokemusta henkilöstöpalvelu- ja vuokratyöalalta.

”Olen aina halunnut työskennellä monipuolisesti ihmisten kanssa.”