In English
In English

Suorahaku

Amikon suorahaku eli headhunting on rekrytointimenetelmä, joka keskittyy johdon, keskijohdon, spesialistien ja operatiivisesti tärkeiden ja joskus vaikeasti täytettävien toimenkuvien täyttämiseen. Suorahaulla löydetään henkilöitä, jotka eivät ole aktiivisesti työnhaussa. 

Suorahakutiimimme koostuu kokeneista suorahakukonsulteista, jotka ovat perehtyneet eri toimialueiden tarpeisiin ja vaatimuksiin. Heillä on vankka verkosto ja kyky tunnistaa potentiaaliset huippuosaajat.

Avullamme löydät yrityksesi menestyksen kannalta parhaat hakijat haastaviinkin asiantuntija- ja johtotehtäviin täysin luottamuksella.

Onnistunut suorahaku vaatii onnistuneen ja läpinäkyvän prosessin, jonka käymme kanssasi dialogina.

Milloin suorahakua kannattaa käyttää?​

Suorahaku on tehokas työkalu, kun yritykseen tarvitaan erityisosaamista tai asiantuntijoita. Se on tehokas tapa löytää työntekijöitä, joiden osaaminen on erityisen kysyttyä ja joiden löytäminen perinteisten rekrytointikanavien kautta voi olla haasteellista.

Harvinainen osaaminen
Suorahaku on hyvä vaihtoehto, kun etsit osaamista, jota ei välttämättä löydy jokaiselta työnhakijalta. Suorahaun kautta voimme tavoittaa ja houkutella juuri niitä henkilöitä, joilla tätä osaamista on.

Haastava rooli
Suorahaku sopii erinomaisesti, kun etsit henkilöä vahvaa kokemusta ja erityistä osaamista vaativaan työhön. Tällaiset tehtävät saattavat edellyttää harvinaista asiantuntemusta tai erityisiä taitoja, jotka eivät ole helposti löydettävissä avoimien työpaikkojen kautta. Suorahakumenetelmän avulla voimme kohdentaa haun vain osaajiin, joilla on kyseisessä tehtävässä vaadittavaa kokemusta ja erityisosaamista.

Haastava sijainti
Suorahaku on hyvä vaihtoehto, kun työpaikan sijainti on maantieteellisesti haastava. Tällaisissa tilanteissa hakijoiden joukosta etsitään henkilöitä, jotka ovat valmiita harkitsemaan työpaikan vaihtoa enemmänkin mielenkiintoisen työn kuin työpaikan maantieteellisen sijainnin perusteella.

Amikon suorahaku rekrytoinnin prosessina:

1

Suorahakukonsultin kanssa profiloidaan yrityksen markkina-alue, organisaatio, strategia, mahdolliset indikaattorit sekä tehtävän vaatimukset ja mahdolliset pätevyydet. Profiloimme myös ehdokkaalta toivottavat asiat, kuten pätevyydet, persoonallisuuden ja potentiaalin.

2

Suorahaku käynnistetään kartoitustyöllä (research), jossa hyödynnetään Amikon sisäistä CV-tietokantaa, suorahakukonsulttien omia verkostoja, sosiaalista mediaa ja suorahakua.

3

Potentiaaliset ehdokkaat kerätään listalle, joista heidät haastattelujen jälkeen yhteistyössä asiakkaan kanssa valitaan eteenpäin.

4

Valituille ehdokkaille tehdään jatkotestejä ja analyysejä, sekä käydään suosittelijat läpi.

5

Ehdokkaat esitellään yritykselle.

6

Sopimusvaiheen jälkeen, sovitaan seurantatapaamiset kolmen kuukauden päästä, varmistaaksemme, että ensimmäiset sata päivää ovat edenneet suunnitellusti. 

7

Myönnämme hauille 6 kk:n tai 12 kk:n takuun ja varmistamme jälkitapaamisissa, että kaikki on sujunut hyvin takuuajan puitteissa.

8

Haun aikana raportoimme viikoittain ja käymme keskustelua tarpeen mukaan. Prosessi on täysin luottamuksellista.

Rekrytointi tulossa?

Ota yhteyttä jo tänään ja anna suorahaun ammattilaisten muuttaa seuraava rekrytointisi menestystarinaksi.

Jukka Alanne

Liiketoimintajohtaja
Scroll to Top