In English
In English

Uusi ala löytyi Thomasin analyysien avulla

Riikan kuormittava työ puhelinasiakaspalvelussa johti vakavaan masennukseen ja pitkään sairauslomaan. Hänen vahvuuksiaan ja uuden uran suuntaviivoja selvitettin ammatillisessa kuntoutuksessa Thomas analyysien avulla.

Kurikassa kissansa ja koiransa kanssa asuva Riikka valmistui tradenomiksi vuonna 2017. Hän työllistyi jo opiskeluaikanaan puhelinasiakaspalveluun ja jatkoi samassa työssä valmistuttuaan. Kolmen vuoden jälkeen työ alkoi kuormittaa ja Riikka koki henkisen romahduksen. Vaikea masennusdiagnoosi vei pitkälle sairauslomalle.

Sairausloman jatkuessa vakuutusyhtiö otti Riikkaan yhteyttä ja tarjosi mahdollisuutta ammatilliseen kuntoutukseen. Nuori nainen tarttui tarjoukseen ja lähti etsimään uutta uraa Amiko työkykypalvelujen kautta.

Vahvuudet ja kyvyt esiin

Amikon työkykypalvelut hyödyntävät Thomasin menetelmiä osana ammatillista kuntoutusta. Kuntoutuksen alussa jokaiselle tehdään työkäyttäytymisen analyysi (Thomas HPA). Kognitiivisen kyvykkyyden testi (GIA-testi) tehdään myöhemmässä vaiheessa. Näin tehtiin myös Riikalle

Näiden menetelmien avulla saatiin arvokasta tietoa Riikan luontaisesta työkäyttäytymisestä ja vahvuuksista. Selvisi, että Riikka on luonteeltaan suunnitelmallinen ja tarkka ja hänellä oli kyky avaruudelliseen hahmottamiseen. Nämä vahvuudet eivät päässeet oikeuksiin hektisessä ja paineistetussa puhelinpalvelutyössä. Päinvastoin, työ kuormitti.

– Kuntoutus auttoi minua löytämään uuden suunnan elämässäni. Olen oppinut tunnistamaan vahvuuteni ja tarpeeni työelämässä. Tämä auttaa minua tekemään parempia päätöksiä tulevaisuuteni ja etenkin hyvinvointini kannalta.

Vahvuuksia vastaavaa työtä

Testitulosten avulla Riikalle etsittiin hänen vahvuuksiaan tukeva tykokeilupaikka, joissa hänen kykynsä pääsivät parhaiten käyttöön. Sopiva paikka löytyi Leader Suupohjalta.

Riikan uusi työ hanketyöntekijänä sisältää mainosten tekemistä sekä someen että printtiin ja nettisivujen päivittämistä. Näissä työtehtävissä hän pääsee käyttämään suunnitelmallista ja tarkkaa puoltaan. Mukava työyhteisö toimii hyvänä kuntoutuksen tukena.

– Työkykyvalmentajani apu ja tuki oli minulle elintärkeä osa matkaani. Olen innokas löytämään uuden työpaikan, jossa voin hyödyntää uusia taitojani ja voin kehittyä ammatillisesti.

Katso video
riikka

Lisää juttuja

Scroll to Top