In English
In English

Työkykyvalmennus vei rakennuksilta olutpanimoon

Hailuodon panimo herää eloon aamun ensimmäisillä säteillä. Raikas merituuli puhaltaa panimon yli ja saa maltaiden tuoksun leijumaan ilmassa. Täällä tapaamme Arin, joka löysi uudelle urapolulle ammatillisen kuntoutuksen ja työkokeilun avulla. 

Vuosia rakennusalalla työskennellyt Ari seisoo ylpeänä Hailuodon panimon tuotantotiloissa. Hän tarkistaa tottuneesti olutpanimon tuotantovälineistöä, ja varmistaa kaiken olevan kunnossa seuraavaa valmistusprosessia varten. Hailuodon panimo on Suomen ensimmäinen luomupanimo ja sitoutunut luomuraaka-aineiden käyttöön.

Ennen oluenvalmistusta Ari työskenteli vuosia rakennusalalla. Fyysisesti vaativat työt ja hankalat työasennot vaikuttivat pikku hiljaa Arin terveyteen, ja viimein edessä oli alan vaihto.

– Tein betoni- ja raudoitushommia sekä talonrakennusta ja elementtien asennusta. Niissä töissä paikat menivät rikki, Ari kertoo.

Amikon ammatillisen kuntoutuksen ohjauspalvelun ja työkokeilun ansiosta Arille löytyi uusi ura oluenvalmistuksen parissa. Hän työskentelee Hailuodon panimolla huoltomiehenä, työssä jossa hän voi hyödyntää aikaisempaa työkokemustaan.

– Tämä on kevyempi työ ja työtehtävät ovat vaihtelevia eivätkä ne rasita terveyttäni, Ari iloitsee.

Tukea ja joustavuutta

Ammatillinen kuntoutus ja Hailuodon panimo ovat tarjonneet Arille tukea ja joustavuutta uran vaihdossa. Hän on kiitollinen siitä, että hän voi nykyisessä työssään aikatauluttaa työt oman jaksamisensa mukaan. Se on ollut tärkeää terveyden ja hyvinvoinnin kannalta.

– Pystyn tekemään töitä omien kykyjen ja jaksamisen mukaan. Voin rytmittää työt niin, että teen raskaampia työvaiheita sopivan mittaisissa jaksoissa kevyempien töiden välissä.

Uuden työuran saanut mies on kiitollinen siitä, että hän voi jatkaa työtä alalla, joka sopii hänen kykyihinsä ja tarpeisiinsa ennen kaikkea terveydelleen.

Katso video
ari

Lisää juttuja

Lemkem: Hiilineutraaleja kiinteistöjä ja energiaälykkyyttä

Lemkem on Suomen johtava uusiutuvan energian kokonaisratkaisujen tarjoaja ja vakavarainen alansa edelläkävijä. Lemkemin palvelu mahdollistaa minkä tahansa kiinteistön muuttamisen hiilineutraaliksi kuudessa kuukaudessa ja tuo samalla merkittäviä säästöjä kiinteistön energiakulutuksessa. Ratkaisuissa yhdistetään useita uusiutuvia energianlähteitä, kuten aurinkovoimaa ja  maalämpöä älykkääksi järjestelmäksi ja otetaan samalla ratkaiseva askel kohti vastuullisempaa tulevaisuutta. Yli 40

Lue koko juttu
Scroll to Top