In English
In English

Amikolla ja Silmusalaatilla lähes kymmenen vuoden yhteistyö

Miten järjestää työvoima viljelyyn, jossa sadonkorjuupäivä on kolmesti viikossa? Tätä kysymystä pohdiskeli Samuli Laurikainen kehittäessään ja tuodessaan uutta maukasta tuoreruokaa suomalaisten ruokapöytiin. Idätetyt kasvikset tunnettiin ja niitä kasvatettiin aikaisemmin lähinnä tuoreruoan harrastajien piirissä mutta nyt ne haluttiin tuoda jokaisen suomalaisen kotitalouden ulottuville.

Syntyi Silmusalaatti

Silmusalaatti tuottaa neljää erilaista maukasta ja luomulaatuista silmusalaattia. Niitä viljellään Espoon Kerassa ja tuotteita on saatavilla kaupoissa ja ravintoloissa kaikkialla Suomessa ympäri vuoden.

Silmusalaatit kasvatetaan puhtaista raaka-aineista: luomusiemenistä ja Päijänteen vedestä. Silmusalaattien maku tulee tarkasti valituista lajikkeista ja niiden seossuhteista. Salaatteihin ei ole lisätty ylimääräisiä maku- tai säilöntäaineita vaan tuotteissa tärkeintä on puhtaus ja luonnonmukaisuus.

Uutuustuote vaati tuotannon järjestelyjen lisäksi myös toimivia henkilöstöratkaisuja:

-Meillä oli haasteena tilausmäärien vaihtelut ja vaihtelu työvoiman tarpeessa viikkotasolla. Esimerkiksi sadonkorjuupäivinä tarvitaan tuplasti enemmän ihmisiä kuin siirtopäivinä ja vakiohenkilökuntaa on vaikea sopeuttaa näin suuren työmäärän vaihteluun. Sen takia meillä on Amikolta tuntityöntekijöitä ja se on ollut meille tosi hyvä ratkaisu, kertoo Silmusalaatin perustaja ja toimitusjohtaja, luomuviljelijä Samuli Laurikainen.

Silmusalaatti ja Amiko ovat tehneet yhteistyötä jo lähes kymmenen vuoden ajan. Amiko järjestää Silmusalaatille luomuviljelijöitä tasaamaan tuotannon vaihteluja ja hoitaa välittämiensä työntekijöiden henkilöstöhallinnan. Näin Silmusalaatti voi keskittyä omaan ydinliiketoimintaansa ja omien asiakkaidensa palveluun.

-Amikon kanssa on ollut kyllä tosi ilo ilo toimia. Kerrotaan vaan, että mitkä on meidän tarpeet ja aina on löytynyt motivoituneita hyviä tekijöitä. Voin kyllä vilpittömästi suositella Amikon palveluita.

Monilla toimialoilla liiketoiminta ja tilauskanta on vähintään jossakin määrin syklistä ja työvoimaa täytyy mitoittaa sen mukaisesti. Tällaisissa tilanteissa Amiko on apuna. Meiltä löytyy osaavaa henkilöstöä mitä moninaisempiin tarpeisiin ja huolehdimme välittämiemme työntekijöiden kaikista henkilöhallintoon liittyvistä velvoitteista, jolloin asiakasyritys voi rauhassa keskittyä oman toimintansa kehittämiseen.

silmu

Lisää juttuja

Lemkem: Hiilineutraaleja kiinteistöjä ja energiaälykkyyttä

Lemkem on Suomen johtava uusiutuvan energian kokonaisratkaisujen tarjoaja ja vakavarainen alansa edelläkävijä. Lemkemin palvelu mahdollistaa minkä tahansa kiinteistön muuttamisen hiilineutraaliksi kuudessa kuukaudessa ja tuo samalla merkittäviä säästöjä kiinteistön energiakulutuksessa. Ratkaisuissa yhdistetään useita uusiutuvia energianlähteitä, kuten aurinkovoimaa ja  maalämpöä älykkääksi järjestelmäksi ja otetaan samalla ratkaiseva askel kohti vastuullisempaa tulevaisuutta. Yli 40

Lue koko juttu
Scroll to Top