In English
In English

Näin saat unelmiesi työn – kolme vinkkiä työnhakuun

Nämä vinkit auttavat sinua menestymään työnhaussa ja erottumaan joukosta. Muista myös säilyttää positiivinen asenne, pysyä aktiivisena ja jatkaa tavoitteidesi tavoittelua!
1

Erotu

Kirjoita tiivis työhakemus, joka herättää rekrytoijan kiinnostuksen. Tutustu työpaikkailmoitukseen ja korosta hakemaasi työhön liittyviä omia taitojasi ja osaamistasi. Anna selkeä kuva siitä, miksi olet sopiva henkilö kyseiseen työhön.

2

Valmistaudu haastatteluun

Tutustu huolellisesti yritykseen ja haettavaan työpaikkaan. Harjoittele vastaamaan yleisiin haastattelukysymyksiin ja mieti myös, mitä kysymyksiä haluat esittää työnantajalle. Ole valmis kertomaan vahvuuksistasi. Mieti esimerkkejä, jotka kertovat, miten olet ratkaissut haasteita tai saavuttanut tavoitteita.
3

Ole rehellinen

Kerro rehellisesti omasta osaamisestasi ja vahvuuksistasi. Rehellisyys luo luottamusta työnhakijan ja työnantajan välille ja jos liioittelet osaamistasi, saatat päätyä työhön, joka ei vastaa odotuksiasi tai johon et ole vielä valmis.

Panosta CV:n tekemiseen

Hyvin tehty ja edukseen erottuva CV voi parantaa mahdollisuuksiasi saada haluamasi työpaikka. Se on työnantajan ensimmäinen kohtaaminen kanssasi ja kertoo sinusta paljon. Panosta siis aikaa ja vaivaa sen tekemiseen. Varmista, että se on kirjoitettu kielellisesti oikein ja että se tuo osaamisesi esiin parhaalla mahdollisella tavalla.

Hyvin laadittu CV

Sisältää oleelliset tiedot, 
kuten koulutuksesi, työkokemuksesi ja taidot, tiiviissä ja selkeässä muodossa. Tämä auttaa työnantajaa näkemään, kuinka hyvin sovit haettavaan tehtävään. Käytä erottuvia otsikoita ja selkeitä kappaleita, jotta CV:ssäsi on helppo navigoida. Varmista, että yhteystietosi ovat ajan tasalla ja helposti löydettävissä.

Korostaa osaamistasi. 
CV on mahdollisuutesi osoittaa työnantajalle, mitä erityistä voit tuoda mukanasi työpaikalle. Keskity kuitenkin asioihin, jotka tukevat hakemasi työn vaatimuksia. Mainitse projekteja, joissa olet ollut mukana, kerro harrastuksistasi tai sinulle tärkeistä saavutuksista. Mainitse, jos sinulla on työhön liittyviä erityistaitoja, kuten vaikka kielitaito tai hyvä esiintymistaito.

Osoittaa kiinnostuksesi. 
Hyvin tehty CV osoittaa, että suhtaudut työnhakuun vakavasti ja teet sen eteen töitä. Se myös kertoo, että valmistaudut tehtäviin huolellisesti.

Hae meille töihin jo tänään!

Lue myös nämä​

Scroll to Top