In English
In English

Rekrytointiprosessi Amikon kanssa

Rekrytointiprosessit – mikä niissä oikein kestää? Kaipaisitko vinkkejä, kuinka valmistautua prosessin eri vaiheisiin? Hoidamme vuosittain satoja rekrytointeja yli kahdenkymmenen amikolaisen voimin. Lue siis vinkkimme tästä postauksesta ja loista rekrytointiprosesseissa – ja tietysti nappaa uusi työpaikka!

1. Kaikki alkaa hakemuksesta

Jätä hakemus! Hakemus on portti uuteen, joten usein sen jättäminen saattaa tuntua jännittävältä. Työhakemuksienkin kirjoittamiseen tottuu, ja tässäkin asiassa harjoittelu tekee mestarin. Kirjoitimme aiemmin blogissamme timanttiset työhakemusvinkit – klikkaa tästä lukemaan!

2. Jyvät akanoista

Hakuajan päättymisen jälkeen henkilöstökonsulttimme käyvät hakemukset läpi. Tässä vaiheessa tarkistamme myös rekisteriimme jätetyt avoimet työhakemukset sopivien kandidaattien varalta. Jos siis haluat nopeuttaa uuden työn löytämistä, jätä meille avoin hakemus tästä, niin voit ohittaa hakemusvaiheen!

3. Tavataan haastattelussa

Kutsumme muutaman potentiaalisimman hakijakandidaatin haastatteluun toimistollemme. Kiireellisissä rekrytoinneissa saatamme kutsua haastatteluun jo ennen hakuajan virallista päättymistä – kannattaa olla siis ajoissa! Haastattelussa käydään läpi taustasi työn, koulutuksen sekä harrastuneisuuden osalta. Ota myös mukaasi mahdolliset koulu- ja työtodistukset, niistä on paljon hyötyä!

4. Toinen haastattelu ja mahdollinen soveltuvuusarviointi

Pidemmissä rekrytoinneissa saatetaan tehdä myös soveltuvuusarviointeja, joissa varmistetaan hakijan sopivuus työtehtävään. Soveltuvuusarvoinnit sisältävät esimerkiksi ryhmätehtäviä ja loogista päättelykykyä testaavia tehtäviä.

Joissakin rekrytoinneissa järjestämme myös toisen haastattelukierroksen, jossa usein on mukana myös asiakasyrityksen edustaja.

5. Uusi työ!

Nappasitko paikan? Ihan mahtavaa! Tarjoamme Amikolla sinulle tarvittavat työvaatteet ja pidämme sinusta huolen työelämän kentällä. Voit aina soittaa meille!

rekryprosessi

Lisää juttuja

Satu Mansikkamäki uudeksi työkykyvalmentajaksi

Amikon työkykypalveluissa on aloittanut uusi työkykyvalmentaja, Satu Mansikkamäki. Satu on kokenut sosionomi (AMK), jolla on erikoisosaamista työkykykuntoutuksesta. Satulla on monipuolista kokemusta aikuissosiaalityöstä, pitkäaikaistyöttömien työllistämisestä, mielenterveys- ja päihdetyöstä sekä yrittäjyydestä. Laajan kokemuksensa ja koulutuksensa ansiosta hänellä on kyky ymmärtää monenlaisia työkyvyn haasteita ja löytää niihin ratkaisuja. Satu auttaa työkyvyn haasteiden kanssa

Lue koko juttu
Scroll to Top