In English
In English

Vuokratyö ja kesäloma – Näin vuokratyöstä kertyy lomaa

Kesälomakeskustelut käyvät vilkkaana työpaikoilla. Tiesitkö, että vuokratyöntekijänä vuosilomaa kertyy ihan samaan tapaan kuin muissakin työsuhteissa!

– Henkilöstöpalvelualalla kuulee erikoisia käsityksiä vuokratyöstä ja usein väärät uskomukset liittyvät juuri loma-asioihin, Amikon talouspäällikkö Tomi Mäkinen sanoo.

Vuokratyötä voi tehdä monenlaisessa työsuhteessa. Vuokratyöntekijä voi olla kausityöntekijä, keikkatyöläinen, osa-aikainen tai kokoaikainen työntekijä. Vuokratyössä työsuhde on pääsääntöisesti määräaikainen, mutta poikkeuksiakin on.

Amikolla halutaan mahdollistaa työntekijän loma

Vuosilomat ja lomakorvaus määräytyvät työsuhteen laadun, vuosilomalain ja työehtosopimuksen mukaan.

– Myös asiakasyrityksen käytännöt tietenkin vaikuttavat siihen, miten yritykseen vuokrattu työntekijä pääsee lomalle. Meille Amikolla on todella tärkeää huolehtia tekijöidemme työssäjaksamisesta ja yksi osa huolehtimista on, että työntekijälle mahdollistetaan myös loman pitäminen.

Usein lyhyissä työsuhteissa vuokratyöntekijä ei ehdi pitää lomaa ja silloin loma maksetaan työsuhteen päättyessä lomakorvauksena.

– Jos yritys, jossa työntekijämme työskentelee, vaihtuu, mutta työntekijän työsuhde jatkuu heti edellisen päätyttyä tai pian edellisen työsuhteen perään, työntekijän kertyneet lomat säilyvät. Hän voi pyrkiä pitämään ne seuraavana lomakautena, Mäkinen antaa esimerkin.

Vuosiloman (kesäloman) kertyminen:

  • Vuosilomapäivien lukumäärä lasketaan lomanmääräytymisvuodelta.
  • Lomanmääräytymisvuosi on 1.4.–31.3. eli esim. 1.4.2022–31.3.2023.
  • Vuosilomapäiviä kertyy työsuhteen keston mukaan joko 2 päivää/kk tai 2,5 päivää/kk.

Tarkemmin lomapäivien määristä ja siihen liittyvistä poikkeuksista ja yksityiskohdista voit lukea Työsuojelun sivuilta.

Tiesitkö, että merimiesten vuosilomalaki eroaa maakrapujen vuosilomalaista? Amikoon vuodesta 2020 kuulunut NSO, Nordic Sea Office on meripalkanlaskennan ja miehistön henkilöstövuokrauksen asiantuntija niin merelle kuin sisävesiliikenteeseenkin!

Asiantuntevat HR-ammattilaisemme auttavat, jos sinulla on Amikon vuokratyöntekijänä kysyttävää omista vuosilomistasi! Amikolaiset huolehtivat myös työsopimuksestasi sekä palkanmaksustasi – meille voi aina soittaa.

Katso avoimet työpaikat ja hae!

Meille sinä olet tärkeä ja haluamme, että työelämä on mutkaton osa muuta elämääsi. Amikolaisena olet työntekijämme, josta kannamme vastuun, vaikka teetkin työsi asiakasyrityksessämme.

Olemme Henkilöstöpalvelualan yritysten liiton jäsen, ja sitoutuneet kehittämään koko alaa yhdessä muiden jäsenyritysten kanssa.

Amiko Group

Kotimaisen Amikon vahvuuksia on poikkeuksellisen laaja palveluvalikoima. Vuokratyöntekijöiden lisäksi Amikolta saa kattavat rekrytointipalvelut, soveltuvuus- ja henkilöstöarvioinnit, työkykypalvelut, ohjelmistopalvelut, meriliikenteen miehityspalvelut sekä palkanlaskenta- ja tilitoimistopalvelut.

  • Vuonna 2014 perustettu Amiko-konserni toimii valtakunnallisesti ja on yksi nopeimmin kasvavista yrityksistä toimialallaan.
  • Amiko toimii kymmenellä paikkakunnalla.
  • Koronapandemiasta huolimatta Amiko on kasvanut vuonna 2021 noin 30 prosenttia.
  • Vuonna 2022 Amiko on 16. suurin järjestäytynyt henkilöstöpalveluyritys.
kesaloma

Lisää juttuja

Olli Pitkänen Amikon työkykypalveluista

Työkykypalvelut onnistuu työllistämisessä, koska jokaisen tarpeisiin etsitään yksilöllisiä ratkaisuja

Amiko Työkykypalvelut on valtakunnallinen asiantuntijaorganisaatio, jonka liiketoiminnan ydin on yksilön omien kykyjen paras mahdollinen hyödyntäminen ja ihmisten työllistäminen. Amikon ammatillinen kuntoutus on haluttu kumppani yrityksille sekä suurille työeläkeyhtiöille, sillä Työkykypalveluilta löytyy kokemusta monenlaisista työllistämishankkeista ja ammatillisen kuntoutuksen toteutuksista sekä erilaisten muutosturvatilanteiden hoitamisesta. Työkykypalveluiden toiminnan pyörittämisestä vastaa 15 vuotta uravalmennuksia tehnyt

Lue koko juttu
Scroll to Top