Kesätöitä kaikenikäisille!

Hei nuori! Kesä lähestyy. Joko on kesätyö plakkarissa vai vieläkö etsit sopivaa? Meillä on tarjolla kesätöitä esimerkiksi teollisuuteen, kaupanalalle ja ravintoloihin.

Tuu meille töihin – Kesätöitä tarjolla!

Amikon kesän 2023 kesätöiden haku on nyt käynnissä. Kesätyö on vähän, kun laittaisi rahaa pankkiin. Mitä enemmän pankissa on rahaa, sitä helpompi sinun on tulevaisuudessa vakuuttaa työnantajat omasta osaamisestasi. Tästä syystä kesätyöpaikkaa hakiessa ei kannata olla turhan valikoiva. Kaikki työkokemus on arvokasta!

Me Amikolla emme katso työhistoriaasi, oikea asenne ja into tehdä töitä riittää.

Sen lisäksi, että kesätyöstä saa rahaa se on myös mahdollisuus hankkia työkokemusta ja jalostaa käytännössä jo hankittua osaamista. Kesätyön ei tarvitse liittyä mahdollisiin opintoihisi eikä unelma-alaasi (se on hyvä keino tutustua eri aloihin), mutta parhaimmillaan se vahvistaa sen, että haaveammatti on haaveammatti myös kesätyön päätyttyä.

Etsitkö kesätöitä kesälle 2023?

Amiko - kesätöitä nuorelleAmikon kautta pääset kiinni työelämään helposti ja nopeasti. Meillä on liuta avoimia työpaikkoja, joista voi löytyä sinulle se täydellinen kesätyö. Kesätöiden lisäksi listalla on lukuisia kausi– ja määräaikaisia työsuhteita, jotka soveltuvat myös kesätöiksi. Tutustu niihin avoimin mielin ja jos tarvitset apua, niin me autamme sinua kaikkiin kesätyön hakemiseen liittyvissä asioissa. Etenkin ensimmäisen työhakemuksen täyttäminen voi mietityttää.

Ja muista, aina kannattaa laittaa hakemus. Kesätöitä saa vain hakemalla.

– Kun teet työhakemusta, kerro avoimesti omasta tilanteestasi. Siitä, mihin olet valmis, minkälaista työtä etsit, kuinka pitkäksi aikaa töitä tarvitset ja mitä toivot työsuhteelta. Silloin pystymme  yhdessä miettimään minkälaisia vaihtoehtoja meiltä löytyy ja kuinka voimme sinua parhaiten auttaa, Amikon henkilöstöpäällikkö Anne Viinamäki muistuttaa ja korostaa, että koko Amikon väki on valjastettu etsimään kesätöitä nuorelle.

Amikon vinkit kesätyönhakuun:

  • Tee CV, vaikka sinulla ei olisi työkokemusta. Harrastukset, mielenkiinnon kohteet ja osaaminen voivat herättää työnantajan mielenkiinnon ja avata ovet kesätyöpaikkaan.
  • Päivitä CV:si aina hakemaasi kesätyöpaikkaan sopivaksi. Kerro, miksi juuri sinä olisit oikea valinta työhön. Jos esimerkiksi haet kauppaan töihin, sinun tulee tykätä asiakaspalvelusta.
  • Katso, että hakemuksessa on oikeat tiedot mm. puhelinnumero ja sähköpostiosoite mahdollista yhteydenottoa varten.
  • Voit hakea myös ilman aikaisempaa työkokemusta. Työkokemusta tärkeämpää ovat reipas asenne, halu tehdä töitä ja into oppia uutta.
  • Kerro rehellisesti käytettävyydestäsi: miten pystyt töitä tekemään ja onko sinulla mahdollisia rajoitteita työssäolon suhteen. Kerro myös, jos olet valmis esimerkiksi muuttamaan kesäksi toiselle paikkakunnalle. Näin saisit myös erilaisen kesäloman uuden työn ja paikkakunnan merkeissä!
  • Panosta hakemukseesi ja noudata hakuohjeita.
  • Lähetä hakemus meille, ja olemme sinuun yhteydessä.
  • Valmistaudu huolella työhaastatteluun. Lue blogista Amikon rekrytoinnin ammattilaisten lempikysymykset työhaastattelussa.
  • Älä lannistu, vaikka ensimmäinen työhaastattelu ei toisikaan kesätöitä.

Katso avoimet kesä-, kausi- sekä määräaikaiset työpaikat ja laita hakemusta tulemaan!

KESÄTYÖT   KAUSITYÖT   MÄÄRÄAIKAINEN   AVOIN HAKEMUS

Mietityttääkö jokin kesätöihin liittyen? Tavoitat meidät myös chatista verkkosivujemme alalaidassa kulkevan puhekupla -ikonin kautta.

Kurkkaa myös Amikon vastaukset kysymyksiin: Paljonko kesätyöstä saa palkkaa ja Miten kesätyöseteli toimii ja kuka sen saa?

 

Usein kysytyt kysymykset

Paljonko kesätyöstä saa palkkaa?

Kesätyöstä saatava palkka vaihtelee. Siihen vaikuttaa muun muassa työkokemus, koulutus, ala ja työnkuva. Jos alalla on voimassa oleva työehtosopimus, sitä noudatetaan myös kesätyöntekijää palkataessa. Työehtosopimus määrittää alan minimipalkat.
Nuori, jolla ei vielä ole kokemusta työstä ei välttämättä saa yhtä paljon palkkaa, kuin koulutettu ja kokeneempi työntekijä. Toki kokeneemman työntekijän työnkuva on todennnäköisesti myös vaativampi kuin kokemattoman.
Jos palkkaukseen liittyvät asiat mietityttävät, kannattaa olla yhteydessä joko Amikon ammattilaisiin tai oman paikkakunnan Ohjaamoon. Ohjaamo antaa neuvoja kaikille alle 30-vuotiaille työhön liittyvissä asioissa.

Miten kesätyöseteli toimii ja kuka sen saa?

Moni paikkakunta jakaa nuorille kesätyöseteleitä kesätyönhaun avuksi. Kesätyöseteli tai kesäseteli on tarkoitetttu 15–18-vuotiaille nuorille. Setelin antava kaupunki tai kunta korvaa työnantajalle setelin arvon verran rahaa palkanmaksun tueksi. Jos sinulla on kesätyöseteli käyttössä, siitä kannattaa kertoa työnantajalle heti työhaastattelun aluksi. Se saattaa parantaa mahdollisuuksiasi työllistyä.
Kesäsetelikäytännöt ja jaettavien setelien määrät vaihtelevat paikkakunnittain. Lisätietoa siitä miten sinun paikkakunnallasi kesätyöseteliä voi hakea ja koska haku on, löydät oman kaupunkisi tai kuntasi sivuilta.
Kesätyöstelin käyttöön liittyy, paikkakunnasta riippumatta, muutama ehto. Yleensä työpäiviä on oltava vähintään kymmenen. Näistä saatava palkka vaihtelee paikkakunnasta riippuen 350–450 euron välillä. Palkka tietenkin kasvaa tehtyjen työtuntien mukaisesti, jos työnantaja työllistää sinua pidempään kuin kymmenen päivää.

Saanko perehdytyksen kesätyöhön?

Jokaiselle uudelle työntekijälle nimetään perehdyttäjä, joka opastaa ensimmäiset päivät. Työntekijä ei jää siis yksin!

Voinko itse vaikuttaa työaikoihin tai työpäiviin kesätyössä?

Työvuoroista sovitaan aina esimiehen kanssa etukäteen. Toiveita voi aina esittää, mutta varaudu ettei näitä voida välttämättä aina toteuttaa.

Tuleeko minun sitoutua kesätöihin koko kesän ajaksi?

Kesätyöjakson pituus sovitaan yhdessä esimiehen kanssa eli omat toiveet kannattaa esittää.