Yrityksen tärkein voimavara

Jokaisessa yrityksessä on henkilöitä, jotka mahdollistavat yritystoiminnan jatkuvuuden. Itsestäänselvyys, eikö vain? Kuitenkin henkilöstöasioiden osalta tilanne on mielenkiintoinen. Esimerkiksi aloittavassa yrityksessä tarvitaan eri tekijöitä tekemään eri toimintoja, etenkin siinä vaiheessa, kun perustajajäsenten aika ei enää riitä kaikkeen.

Tarve on tekijöille, jotta liiketoiminnan jatkuvuus ja kehittyminen toteutuu.

Sama tilanne on yrityksen koosta riippumatta, kun toiminta kasvaa ja laajenee. Voi myös olla, että organisaation rakennetta täytyy muuttaa, palvellakseen tämän ja huomisen päivän tarpeita.

Uuden työntekijän palkkaamista pidetään isona riskinä sekä hankalana, monimutkaisena prosessina.

 

Kaksi ajatusta liittyen tärkeimmän voimavaran hankintaan:

1. Ei yrityksen tuote/palvelu.

Yritystoiminnan tavoite on myydä asiakkaille (B2B–B2C) tuotteita tai palveluita. Toki henkilöstön hallinta on tärkeä osa saavuttamaan keskeisin tavoite, mutta useasti hankintaan kuuluvat prosessit vievät paljon aikaa ja resursseja.

Kuinka paljon kannattaa käyttää omia resursseja ja voimavaroja hankintaan?

2. Oikean tekijän löytäminen haasteellista

Tunnettujen brändien osalta sähköpostit ja yhteydenotot täyttyvät. Vie paljon aikaa seuloa massasta oikeat tyypit, joiden kanssa keskustella tarkemmin sopivuudesta haettavaan tehtävään.

Vähemmän tunnettujen, pienempien ja ketterämpien yritysten on mahdollisuus saavuttaa sama (ellei parempi) tehokkuustaso henkilöstöasioiden osalta (hankinta-hallinta). Keskittymällä oman liiketoiminnan kasvattamiseen, voimavarat kohdistuvat oikein.

Jos olet kiinnostunut yrityksenne tärkeimmän voimavaran hankinnasta, hallinnasta tai haluat kuulla lisää asiantuntijapalveluistamme, ota yhteyttä. Haluamme, että voitte keskittyä yritystoimintanne ydintekemiseen.