Vinkit nopeaan työllistymiseen – Amikon Pikahaku

Vinkit nopeaan työllistymiseen

Moni työnhakija on löytänyt Amikon uuden pikahaun kunkin työpaikkailmoituksen yhteydestä. Data näyttää, että pikahaun kautta tulee jo valtaosa kaikista työhakemuksista ja töihin päädytään työtehtävästä riippuen joskus hyvinkin nopeasti hakemuksen jälkeen.

Riittääkö hakijan toimeksi lyhyt keskustelu botin kanssa vai voiko hakija tämän lisäksi jollakin tavalla edesauttaa omaa työllistymistään? Keräsimme tähän muutaman oleellisen asian, jolla omaa työpaikan saantiaan voi helpottaa.

Käy täydentämässä tietojasi
Kattavimmat tiedot osaamisestaan ja koulutuksestaan jättäneet hakijat ovat vahvimpia kandidaatteja kuhunkin työpaikkaan. HR-henkilöt listaavat ja seulovat avoimia hakijoita ja kuhunkin työpaikkaan tulleita hakijoita eri hakusanoilla ja tavoittelevat ensin heitä, joista heillä on kattavimmat tiedot järjestelmässä. Hakijan kannattaa siis käydä täydentämässä omia tietojaan.

Pikahaun tai lomakkeen kysymyksiin vastattuaan hakija saa automaattisesti sähköpostilla tunnukset Amikon järjestelmään. Sieltä kannattaa ensi töikseen käydä tarkistamassa omat tietonsa, sekä lisäämässä tarkemmat tiedot koulutuksesta, työkokemuksista ja osaamisesta. Jos CV:tä ei jätetty vielä pikahaussa, kannattaa se ladata järjestelmään tässä vaiheessa.

Tarkista, että omissa tiedoissa näkyvät pätevyydet ja turvakortit kuten hygieniapassi, tulityökortti ja ajokortit. Trukkikortin yhteydessä kannattaa kertoa tarkemmin minkälaista käytännön ajokokemusta trukilla ajosta on. Oma kuva kannattaa myös jättää. Jos sopivaa kuvaa ei ole käsillä, hyvän kuvan saa esimerkiksi ikkunan valossa omalla puhelimella.

-Kattavien tietojen jättäminen viestii meille hakijan motivaatiosta ja huolellisuudesta. Se helpottaa meidän työtämme etsiä kuhunkin työtehtävään parhaiten soveltuvat tekijät. Kannattaa siis käyttää omien tietojen täydentämiseen muutama minuutti, kertoo Amikon henkilöstökonsultti Joona Rantanen Lahden toimistolta.

Viimeisimpänä vinkkinä seuraa puhelintasi. Amikon HR-henkilöt soittavat potentiaalisille hakijoille ja sopivat haastatteluita. Kannattaa siis pysyä kuulolla ja halutessaan soittaa ja kysyä haluamastaan työpaikasta lisätietoja itsekin.

Mikäli uusi työpaikka on ajankohtainen niin käy katsomassa oman alueesi avoimet työpaikat tai jätä avoin hakemus!

Lähimmän Amikon toimipisteen löydät täältä!