Tammikuussa vastaanotettujen työhakemusten määrä tuplaantui – Pohjois-Pohjanmaa kipuaa tilastoissa

Amiko on henkilöstöpalveluyritys, jonka kautta työllistyy kuukausittain satoja osaavia tekijöitä eri aloille ja eri puolille Suomea. Uusi vuosi on vilkastuttanut työnhakua. Tammikuussa vastaanotettujen työhakemusten määrä tuplaantui! 

Vuosi 2022 on startannut Amikolla pirteästi. Tammikuussa haettiin työntekijöitä 294 avoimeen työpaikkaan. Vastaanotimme avoimiin työpaikkoihin tammikuussa peräti 1461 työhakemusta, joista eteenpäin haastatteluihin valittiin 295 hakijaa. Työhakemusten määrä siis lähes tuplaantui joulukuuhun verrattuna.

Amikon tammikuu 2022 lukuina. Kuva aukeaa klikkaamalla suuremmaksi.

Alueellisesti tarkasteltuna, selvästi eniten työvoimaa tarvittiin edelleen Uudellamaalla (35,7 % kaikista paikoista) ja Pohjois-Pohjanmaalla (17,2 %).

Oulun seudulla avoimia työpaikkoja monilla eri toimialoilla

Oulun seudulla Amikon aluepäällikkö Jani Tuppurainen on erittäin tyytyväinen siihen, että asiakasyritysten kiihtynyt työvoimantarve näkyy myös Amikon kautta avautuneina työpaikkoina ja työnhakijat ovat aktivoituneet kevättä kohti.

– Näyttäisi siltä, että työvoimantarve on realisoitunut heti vuoden alussa. Asiakasyrityksemme ovat voittaneet kilpailutuksia ja urakat ovat käynnistyneet. Nyt työntekijöille on kova kysyntä ja onneksi saamme paljon hyviä työhakemuksia. Myös TE-palveluiden kautta meille on ohjattu osaavaa työvoimaa ja tehtävämme on työllistää tekijät sopiviin työpaikkoihin, Tuppurainen summaa Pohjois-Pohjanmaan positiivista tilannetta.

Oulun seudulla etenkin kuljetusalalle ja sähköasennuksen tehtäviin on paljon työpaikkoja avoinna. Näiden alojen työllistävistä asiakasyrityksistä Tuppurainen mainitsee Oulun Sähkö- ja Teletekniikan, OTP Travelin sekä Kuljetusliike Timo Romppaisen.

Tammikuussa avoimia työpaikkoja oli eniten rakennus- ja purkualalla sekä teollisuudessa ja tuotannossa. Myös kestomenestyjä näillä mittareilla on kiinteistönhuolto ja siivous, jonne aukeaa Amikon kautta jatkuvasti uusia työpaikkoja. Amikon Pohjois-Pohjanmaan aluepäällikkö Jani Tuppurainen tietää kertoa, että kevään korvilla myös maanrakennukseen ja infra-alalle aukeaa runsaasti uusia uramahdollisuuksia.

Tutustu Amikon avoimiin työpaikkoihin eri aloilla ympäri Suomen. Hae!