Porin uusi lääkärikeskus Karhulinna valitsi Amikon henkilöstöpalveluiden kumppanikseen

Lääkäreiden omistama lääkärikeskus Karhulinna avaa ovensa 4. kesäkuuta Porin keskustaan asiantuntijakeskus BEPOPiin.

Kattavien työterveyspalvelujen lisäksi lääkärikeskuksessa on yleislääkärien vastaanottoja sekä laajat erikoislääkäripalvelut. Kumppaniensa valinnassa Karhulinna painottaa kotimaisuutta ja tietenkin satakuntalaisuutta.

Lääkäripalveluiden lisäksi Karhulinnasta saa myös toimenpiteet sekä kuvantamis- ja laboratoriopalvelut. Palvelutarjonta kattaa alkuun 22 erikoisalaa.

– Jaakko (Pitkänen) vakuutti meidät Amikon laajalla palveluvalikoimalla ja paikallistuntemuksellaan. Päätös yhteistyön aloittamisesta Amikon kanssa oli helppo, Karhulinnan toimitusjohtaja Kimmo Aho sanoo.

Poikkeuksellisen laaja henkilöstöpalveluiden valikoima on Amikon vahvuuksia. Vuokratyöntekijöiden lisäksi Amikolta saa kattavat rekrytointipalvelut, soveltavuus- ja henkilöstöarvioinnit, työkykypalvelut, ohjelmistopalvelut, meriliikenteen miehityspalvelut sekä palkanlaskenta- ja tilitoimistopalvelut.

Yhteistyö Amikon ja Karhulinnan kanssa käynnistyi maaliskuussa Amiko Analysiksen Thomas-palvelutuotteiden hyödyntämisellä. Laboratorion henkilökunnalle teetettiin HPA, Henkilökohtaisen Profiilin Analyysi. Analyysi kuvaa yksilön työskentelyvahvuuksia eri työtilanteissa.

– Rekrytoinnit ovat todella työllistäviä ja vievät paljon aikaa. Amikon tarjoama osaaminen henkilöanalyyseissa auttoi meitä tekemään hyvä päätöksiä.

Amikon osaaminen henkilöstövuokrauksessa antaa liikkumavaraa

Ahon mukaan kumppanuus Amikon kanssa on luonteva tapa hoitaa Karhulinnan henkilöstöasioita, koska oma organisaatio on tarkoitus pitää ohuena.

Lääkäreiden perustama Karhulinna haluaa tarjota vaihtoehdon vahvasti keskittyneelle terveydenhoitoalalle.

– Toiminnassa painottuvat oma lääkäri -toiminta sekä lääkäreiden autonomia. Toimintaa halutaan tehdä lääketieteellinen toiminta edellä eikä antaa muiden tekijöiden määritellä liiketoimintaa, Aho kuvailee.

Karhulinna on kasvuyritys, jonne palkataan toiminnan käynnistymisvaiheessa toistakymmentä ihmistä ja tavoitteena on saada tuplattua henkilöstön määrä ensi vuoteen mennessä.

– Amikon osaaminen henkilöstövuokrauksessa antaa meille liikkumavaraa toimintamme laajentuessa, sillä kasvuyrityksenä meille jokainen rekrytointi on iso päätös.

Ahon mukaan on huojentavaa, kun henkilöstökumppanilla on mahdollisuus auttaa esimerkiksi, jos on tarvetta keikkatyöläiselle.

Kumppanuus henkilöstöpalveluissa rakennetaan yhteistyöllä

Porin Amikon aluejohtaja Jaakko Pitkäsen mukaan on hienoa päästä rakentamaan alusta asti suhteellisen harvinaista uutta bisnestä Poriin, koska kyseessä on täysin uusi yksityinen terveydenhuollon yritys.

– Isoilla terveysalan toimijoilla on jo kaikki rekrytointiin liittyvät toiminnallisuudet valmiina. Nyt pääsemme rakentamaan yhdessä Karhulinnan kanssa heille toimivaa henkilöstöpalveluiden kokonaisuutta.

Henkilöstöpalveluyritys Amiko

  • Vuonna 2014 perustettu Amiko-konserni toimii valtakunnallisesti ja on yksi nopeimmin kasvavista yrityksistä toimialallaan.
  • Amiko toimii kymmenellä paikkakunnalla.
  • Koronapandemiasta huolimatta Amiko on kasvanut vuonna 2020 noin 10 prosenttia.
  • Vuonna 2021 Amiko on 18. suurin järjestäytynyt henkilöstöpalveluyritys.