Onko LinkedIn-profiilisi mintissä? Nappaa vinkit talteen!

Oletko mukana LinkedInissä vain pakosta? Oikein käytettynä sivusto on loistava tapa verkostoitua uusien ihmisten kanssa niin ammatillisesti kuin henkilökohtaisestikin! Lue alta kaikki LinkedIn-vinkit, sillä parhaimmillaan LinkedInin kautta voit saada uuden työpaikan, nostetta yrityksesi liiketoimintaan ja uusia tuttavuuksia. LinkedIn-vinkit auttavat sinua viilaamaan profiilisi timanttiseksi.

Miten sitten otat LinkedIn-profiilistasi täydet tehot irti? Tsekkaa tämä checklist!

LinkedIn-vinkit parhaimmillaan: viimeistele profiilisi

Tarkista, että kaikki kohdat profiilistasi ovat kunnossa! Hyvästä LinkedIn-profiilista löytyy muun muassa edustava profiilikuva ja lyhyt esittelyteksti (kirjoita teksti suomeksi tai englanniksi). Päivitä myös koulutus- ja työtietosi sekä tiedot kielitaidostasi ajan tasalle.

Viimeisen silauksen profiilillesi antaa taustakuva! Se on kuva, joka näkyy profiilisi yläosassa. Valitse taustakuvaksi jotain, joka kiinnittää profiilissasi käyvän henkilön huomion. Mieleenpainuva LinkedIn-taustakuva on hyvä keino harmaasta massasta erottautumiseen!

Kasvata rohkeasti verkostoasi

Verkostoidu, kun muistijälki on vielä tuore! Lähetä uusille ihmisille kontaktipyyntö mahdollisimman pian tapaamisen jälkeen. Hyvä tapa muistaa uudet kontaktit on käydä esimerkiksi kerran viikossa kaikki tapaamisissa saadut käyntikortit läpi. Älä pelkää turhaan kontaktipyynnön lähettämistä – yleensä ihmiset vain ilahtuvat uusista kontakteista!

Älä pelkää suositusten pyytämistä – tai antamista!

Pyydä aiemmin kanssasi työskennelleitä henkilöitä antamaan sinulle suosituksia profiilisi “Skills & Endorsements” -osiossa. Käy myös rohkeasti antamassa suosituksia muille – jos annat suosituksia toisille, he myös yleensä käyvät antamassa suosituksia takaisin sinulle.

Keskustele aktiivisesti

Seuraa LinkedInissä sinua kiinnostavia yrityksiä ja henkilöitä. Näin saat heidän julkaisunsa suoraan uutisvirtaasi. Kun näet LinkedIn-uutisvirrassasi julkaisun, johon sinulla on jotain sanottavaa – kommentoi! Julkaisujen kommenteissa syntyy usein mielenkiintoisia keskusteluja. Kommenttisi saattavat vakuuttaa henkilön, jolla on töitä tarjolla juuri sinulle!

Mahdollisimman tarkat ajat työpaikoista

Potentiaalisen uuden työnantajan käydessä läpi profiiliasi hän käyttää profiiliasi ansioluettelonasi. Kirjaa siis aiempien työpaikkojesi tiedot tarkasti ylös – esimerkiksi työsuhteiden pituudet kannattaa merkitä mieluummin kuukausien kuin vuosien tarkkuudella. Muista myös avata edes lyhyesti kuhunkin työhösi sisältyneitä työtehtäviä! Moni ammattinimike ei nimittäin kerro tarpeeksi työsi sisällöstä.

Seuraa Amikoa LinkedInissä! Jaamme sivullamme avoimia työpaikkoja, blogikirjoituksiamme sekä muita tärppejä liittyen henkilöstöpalvelualaan. Klikkaa seuraamaan tästä!