Näillä vinkeillä kohti unelmiesi työpaikkaa!

Muista aktiivisuus ja positiivinen asenne!

Se kuulostaa kliseiseltä, mutta totta se on! Työnhaku vaatii aikaa ja aktiivisuutta. Kannattaa säilyttää positiivinen mieli ja asenne, vaikka ensimmäisen hakemuksen kohdalla ei tärppäisikään! Asiantuntijatehtäviin hakiessa kannattaa olla myös aktiivinen sosiaalisessa mediassa – monet rekrytoijat etsivät potentiaalisia uusia työntekijöitä esimerkiksi LinkedInin kautta.

Älä kangistu kaavoihin

Jos työpaikkaa ei löydy kotikaupungistasi, mieti olisitko valmis matkustamaan hieman kauemmas töihin. Julkisella liikenteellä tai omalla autolla hurauttaa naapurikaupunkiin yllättävänkin nopeasti!

Kannattaa kokeilla myös erilaisia töitä. Jos juuri sitä täydellistä unelmatyötä ei ole tarjolla, kokeile jotakin toista suuntaa urallesi! Usein yritysten sisällä pääsee kokeilemaan työkiertoa tai kenties jopa uusiin tehtäviin – myös määräaikaisista paikoista saattaa poikia vakituisia työpaikkoja!

Viilaa hakemustasi ja ansioluetteloasi

Personoi työhakemuksesi aina haettavaan paikkaan sopivaksi – älä siis lähetä täysin samanlaista hakemusta joka paikkaan.

Hakemus on myös hyvä luetuttaa esimerkiksi ystävälläsi tai tuttavallasi ja pyytää siitä palautetta. Usein itselle selkeät lauseet saattavat tuntua jonkun toisen mielestä vaikeasti ymmärrettäviltä.

Jätä meille avoin hakemus!

Sivuiltamme löydät kaikki avoimet työpaikkamme. Jos meillä ei ole nyt tarjolla sinua kiinnostavia paikkoja, voit jättää myös avoimen hakemuksen. Aloitimme myös vuoden 2018 alussa Oikotie ammattilaiseksi -sivun, jonka kautta pyrimme työllistämään mahdollisimman monia 18–30-vuotiaita. Palvelu on Amikon ja Porin kaupungin työllisyyspalveluiden sekä BusinessOulun yhteistyöprojekti. Tutustu Oikotie ammattilaiseksi -sivuun tästä!