Millaista on työskennellä vuokratyöntekijänä?

Entinen vuokratyöntekijä Krista kirjoitti kokemuksiaan vuokratyöstä!

Saanko vuokratyöntekijänä tarpeeksi työtunteja? Mitä jos sairastun? Entä saanko mukavia työkavereita? Moni kysymys pyöri päässäni, kun allekirjoitin ensimmäisen vuokratyösopimukseni. Kaikki epäilykseni kuitenkin haihtuivat jo ennen ensimmäistä työvuoroa!

On yleinen harhaluulo, että vuokratyönteko olisi jotenkin epävarmempaa tai huonompaa kuin suoraan yritykselle työllistyminen. Vuokratyöntekijänä suurin eroavaisuus on vain se, että palkkakuitissa maksajana on eri yritys. Vuokratyötä on useaa eri tyylistä ja olenkin itse työskennellyt töihin kutsuttavana sekä kokopäiväisenä työntekijänä vuokratyöfirman kautta.  Vuokratyöntekijänä voit esimerkikiksi tehdä asiakaspalvelutehtäviä monelle eri toimipisteelle tai yritykselle, tai sitten olla esimerkiksi markkinoinnin asiantuntijatehtävässä samassa yrityksessä koko työsuhteen ajan. Ensimmäisessä roolissa parasta oli joustavuus – opiskelun ohessa pystyi sovittamaan työvuorot ketterästi kursseihin.

Vuokratyöntekijän rooli riippuu tietysti yrityksestä, mutta on pääsääntöisesti aivan samanlainen kuin suoraan työllistävälle yritykselle työskentely. Myös vuokratyöfirman kautta saa henkilökuntaedut, sekä samanlaiset työterveyden palvelut kuin työllistyessä suoraan yritykselle – eikä asiakas erota, kuka työntekijöistä on vuokratyöntekijä ja kuka ei.

Kaiken kaikkiaan työllistyminen vuokratyöfirman kautta on vaivatonta ja miellyttävää. Jättämällä avoimen hakemuksen olen saanut tarjouksia juuri minulle sopivista työpaikoista!

– Krista, entinen vuokratyöntekijä

Amiko tarjoaa joustavasti työpaikkoja eri toimialoille, harjoittelupaikasta johtotehtäviin. Toimintamme takana on vankka kokemus, sekä laaja toimialatuntemus. Katso avoimet työpaikkamme tästä, tai jätä avoin hakemus!