Joulukuussa 312 avointa työpaikkaa – ”Nyt tarvitaan osaavia tekijöitä!”

Amiko on henkilöstöpalveluyritys, jonka kautta työllistyy kuukausittain satoja osaavia tekijöitä eri aloille ja eri puolille Suomea. Joulukuussa töitä oli tarjolla paljon ja kysyntä työntekijöistä jatkuu kovana myös tammikuussa.

Loppuvuodesta vauhti kiihtyi Amikolla. Joulukuussa haettiin osaavia työntekijöitä peräti 312 eri työpaikkaan. Vastaanotimme avoimiin työpaikkoihin joulukuussa 742 työhakemusta, joista eteenpäin haastatteluihin valittiin 184 osaavaa hakijaa.

Amikon joulukuu 2021
Amikon joulukuu 2021 lukuina. Kuva aukeaa klikkaamalla suuremmaksi.

– Joulukuussa oli edelleen paljon työvoiman tarvetta ympäri Suomen. Osaavan ja ammattitaitoisen työvoiman löytäminen on yleisesti ottaen ollut haastavaa. Nyt tarvitaan paljon osaavia tekijöitä, Amikon liiketoimintajohtaja Riku Rahikainen valottaa tilannetta.

Vuoden loppua kohden, selvästi eniten työvoimaa tarvittiin Uudellamaalla (28 % kaikista paikoista) ja Päijät-Hämeessä (12,5 %). Eniten työvoimaa kaivattiin rakennus- ja purkualalle. Myös teollisuuteen ja tuotantoon sekä kiinteistönhuoltoon ja siivoukseen oli runsaasti aivoimia työpaikkoja auki.

– Kokonaisuudessaan Amikolla oli erinomainen loppuvuosi ja lomakaudesta huolimatta työllistimme kiitettävästi väkeä joulukuussa. Nyt ei suinkaan paineta jarrua, vaan usko tulevien kuukausien kasvuun on kova. Avoimien työpaikkojen määrä tulee uskoakseni kasvamaan entisestään alkuvuodesta, Rahikainen ennustaa.

Amikon verkkosivuanalytiikasta voi päätellä, että avoimet työpaikat herättävät kovasti kiinnostusta. Amikolla kehotetaan hakemaan työpaikkaa avoimin mielin ja laittamaan hakemus kiinnostavaan työpaikkaan, vaikka kokemus alalta olisikin vähäinen.

Tutustu Amikon avoimiin työpaikkoihin eri aloilla ympäri Suomen. Hae!