Esittelyssä toimitusjohtajat: Panasoftin Jukka Karvanen ja Verkkotilien Kaarina Metsä-Vähälä

Henkilöstöpalveluiden lisäksi Amiko Groupin palvelut kattavat poikkeuksellisen laajan skaalan työelämän palveluja. Tässä kirjoituksessa esittelyssä ovat palkanlaskenta- ja tilitoimistopalvelu Verkkotilien toimitusjohtaja Kaarina Metsä-Vähälä ja ohjelmistopalveluihin erikoistuneen Panasoftin Jukka Karvanen.

Verkkotilit on Amiko Groupiin kuuluva täyden palvelun taloushallintotoimisto, joka räätälöi taloushallinnon palvelut vastaamaan yrityksesi tarpeita. Vuonna 1988 perustettu tilitoimisto on kuulunut Amiko Groupiin vuodesta 2018 lähtien.

Ohjelmistopalveluihin keskittyneen Panasoftin lippulaivatuote on Planfox, työvuorosuunnittelu- ja palkanlaskentajärjestelmä. Planfoxin juuret ovat varustamojen työnsuunnittelussa ja meripalkanlaskennassa, ja siksi Planfox on yksi eniten käytössä olevia ohjelmistoja Itämeren alueen laivoissa. Monipuolisena ohjelmistona Planfox-työvuorosuunnittelu- ja -palkanlaskentajärjestelmä on laajentunut käyttöön myös muille toimialoille.

Lisäksi yrityksessä on vankka kokemus ohjelmistojen ja palveluiden tuottamisesta eri toimialoille: esimerkiksi ajoneuvojen maahantuojille kehitetty pilvipalvelu TulliAve on tunnettu ratkaisu alallaan. Panasoft Oy on vuonna 1982 perustettu yritys, joka on kuulunut Amiko Groupiin vuodesta 2018.

Jukka Karvanen
Panasoftin toimitusjohtaja Jukka Karvanen harrastaa melomista.

Koodaava toimitusjohtaja nauttii tuotteen kehittymisen seuraamisesta

Panasoftin toimitusjohtaja Jukka Karvanen nauttii työssään tuotteiden kehittymisen seuraamisesta.

– Yleisten asioiden hoitamisen lisäksi on kiva päästä aina itsekin koodaamaan. Teen kaikkea asiakastapaamisista ohjelmistokehitykseen ja testaukseen. Ohjelmistokehitysroolina toimin Tuotteen omistajana, Karvanen kertoo.

Karvanen on työskennellyt Panasoftilla helmikuusta 2020. Hänellä on 25 vuoden kokemus haastavista tuotekehitystehtävistä. Karvanen on urallaan innovoinut ja johtanut satojen teleoperaattoreiden maailmanlaajuisesti käyttämien tuotteiden kehittämistä.

Karvasella on kokemusta myös liiketoiminta-analytiikasta esimerkiksi asiakaskokemusanalytiikan ja vaihtuvuuden ennustamisesta.

Kaarina Metsä-Vähälä
Kaarina Metsä-Vähälä sunnuntaiajelulla kesäpäivänä.

Työstään innostunut toimitusjohtaja tykkää numeroista

Verkkotilien toimitusjohtaja Kaarina Metsä-Vähälä hoitaa yrityksen asiakassuhteita, myy tietenkin taloushallinnon palveluja joko perinteisenä tilitoimistopalveluna tai ulkoistettuna taloushallinnon palveluna.

– Kehitän ja uudistan yrityksemme palveluita sekä palveluvalikoimaa. Verkkotilit on palveleva tilitoimisto, ja sen johdosta palveluja räätälöidään asiakkaille, ja se vaatii meiltä ketteryyttä ja joustoa eri toiminnoissa.

Metsä-Vähälä nauttii työssään eniten ihmisten kanssa työskentelystä ja kertoo, että jos hän kertoo työstään ihmiset yllättyvät eniten siitä, miten innostunut hän on työstään ja kuinka paljon hän pitää numeroista.

– Useimpien mielestä kirjanpito kuulosta kuivalta.

Metsä-Vähälä on toiminut Verkkotilien toimitusjohtajana vuodesta 2018 lähtien. Hänellä on pitkä kokemus kirjanpitoyksiköiden johtamisesta ja talousjohtamisesta.

Korona-aika teki Teams-kokouksista päivittäisiä

Takana on jälleen kiireinen kevät. Tilitoimistossa kevät on kaikkein kiireisintä aikaa, kun tehdään tilinpäätöksiä ja veroilmoituksia.

– Toki tilinpäätöksiä tehdään muinakin aikoina, mutta keväällä niitä on runsaasti, Metsä-Vähälä tarkentaa.

Panasoftin Karvasen mukaan ohjelmistokehityksessä eivät sesongit vaikuta.

– Kesällä tietenkin projektiaikataulut pitää sovittaa työntekijöiden ja asiakkaiden loma-ajankohdat huomioiviksi.

Koronaepidemia on vaikuttanut molempien työhön, sillä kuten monella muullakin alalla, etäpalavereista on tullut jokapäiväisiä.

– Korona-aikana on tehty paljon etätöitä ja kaikki tapaamiset on viety minimiin. Toimistolla käy hyvin vähän asiakkaita, puhelimen ja sähköpostin käyttö on lisääntynyt selvästi, Metsä-Vähälä kertoo.

Amiko Group

Kotimaisen Amikon vahvuuksia on poikkeuksellisen laaja palveluvalikoima. Vuokratyöntekijöiden lisäksi Amikolta saa kattavat rekrytointipalvelut, soveltuvuus- ja henkilöstöarvioinnit, työkykypalvelut, ohjelmistopalvelut, meriliikenteen miehityspalvelut sekä palkanlaskenta- ja tilitoimistopalvelut.

  • Vuonna 2014 perustettu Amiko-konserni toimii valtakunnallisesti ja on yksi nopeimmin kasvavista yrityksistä toimialallaan.
  • Amiko toimii kymmenellä paikkakunnalla.
  • Koronapandemiasta huolimatta Amiko on kasvanut vuonna 2020 noin 10 prosenttia.
  • Vuonna 2021 Amiko on 18. suurin järjestäytynyt henkilöstöpalveluyritys.

Tutustu tarkemmin Amiko Groupiin!