Amikon ja Duunitorin yhteistyöartikkeli: Purkutöihin pääsee ilman alan kokemusta

Amikon kautta purkutöihin ilman alan aikaisempaa osaamista

Rentoa ja fyysistä hommaa, jossa oman työn jäljen näkee nopeasti. Näin purkutyötä kuvaavat Joonas ja Tarja, Duunitorin artikkelissa, joka on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Amikon kanssa. Molemmat pääsivät Amikon kautta purkutöihin ilman aiempaa alan kokemusta.

– Purkutyö ei ollut millään tavalla tuttua. Olen nähnyt vaan lähinnä televisiosta, miten kaivinkoneella lyödään rakennuksia matalaksi. Mutta tämä varsinainen sisäpurku ja käsimiehen homma ei ollut ollenkaan tuttua, Tarja, 25, kertoo.

– Purkutyö myytiin minulle sillä, että täällä on rento meininki, eikä välttämättä niin tarkkaa kuin vaikka raksalla. Se on pitänyt paikkaansa, Joonas, 20, sanoo.

Jokainen vastaa omasta sorkkaraudastaan

Purkupihan vastaavan työnjohtajan Matti Purhon mielestä purkutyö sopii oma-aloitteiselle työhön tarttujalle. Siihen ei edellytetä aiempaa kokemusta purku- tai rakennustöistä, mutta hyvää asennetta työhön tarvitaan senkin edestä.

Matin mukaan purkumaalla annetaan mahdollisuus ja vapaus oman työn tekemiseen, koskaan ei ole vain yhtä oikeaa tapaa. Työtä hänen mukaansa yhdessä, mutta jokainen vastaa omasta sorkkaraudastaan.

– Meikäläisen kokemuksen perusteella täällä pärjää kuka vaan, kunhan on kiinnostusta ja innostusta tehdä töitä, Joonas sanoo.

Purkupihan porukkaan on ollut helppo päästä mukaan eikä työntekijöitä Tarjan mukaan erotella.

– Ei erotella, oletko vakiporukkaa vai vuokratyötä, mies tai nainen. Ihan samoja työtehtäviä tehdään ja samalla asenteella ollaan liikenteessä.

Purkutyö tarjosi Joonakselle ja Tarjalle heidän elämäntilanteisiinsa sopivan työn.
Purkutyö tarjosi Joonakselle ja Tarjalle heidän elämäntilanteisiinsa sopivan työn.

Vapaus valita – työajan joustot helpottavat arkea merkittävästi

Purkutöissä voi vaikuttaa siihen, kuinka paljon töitä haluaa tehdä. Purkutöissä tehdään pääsääntöisesti nelipäiväistä työviikkoa maanantaista torstaihin. Pidemmät työpäivät taas mahdollistavat kolmipäiväisen viikonlopun.

Duunitorin jutussa Joonas kertoo tekevänsä maanantaista keskiviikkoon usein pidempiä, noin 10–12 tuntisia päiviä. Lisätöitä voi purkumaalla halutessaan tehdä omien menojen ja jaksamisen puitteissa. Joonaksen mukaan töitä on riittänyt, ja pitkiin päiviin tottuu nopeasti. Vapaa perjantai antaa aikaa muihin juttuihin.

Tarjakin kehuu työajan joustojen helpottaneen arkea merkittävästi.

– Työt pystyy rakentamaan oman arjen ympärille eikä tarvitse lähteä muokkaamaan omia tai perheen aikatauluja – varsinkaan pienen lapsen aikatauluja – niin että ne sopisivat omiin työkuvioihin.  Se on helpompaa niin päin että voi mallintaa työt omaan arkeen sopiviksi, Tarja kertoo.

Haemme parhaillaan purkutyöntekijöitä aloittelijoista ammattilaisiin pk-seudulle!

Lue lisää ja hae

Koko jutun löydät Duunitorin sivuilta.

Käy katsomassa kaikki Amikon avoimet työpaikat tai lähetä meille avoin hakemus.