Amiko nousi Henkilöstöpalveluyritysten liiton 20 suurimman joukkoon

Noin viidessä vuodessa Amiko on vakiinnuttanut paikkansa Suomen vuokratyömarkkinoilla. Tammikuusta 2020 Amiko on ollut 19. suurin järjestäytynyt henkilöstöpalvelualan yritys Suomessa.  

– Kiitos tästä saavutuksesta kuuluu amikolaisille, toimihenkilöillemme ja vuokratyötekijöillemme. Olemme iloisia, että olemme asiakasyrityksillemme luottamuksen arvoinen kumppani henkilöstöasioissa, Amiko Oy:n toimitusjohtaja Jari Parkkinen sanoo. 

Amiko toimii Lahdessa, Porissa, Helsingissä, Tampereella, Kouvolassa, Oulussa, Seinäjoella, Vaasassa, Kotkassa ja Turussa. Viime vuonna Amiko solmi noin 4 500 työsuhdetta.  

HPL tilastoi henkilöstöpalvelualan 20 suurimpiin kuuluvien yritysten liikevaihdon kehitystä. Kuukausittainen yhteenveto  TOP 20 -liikevaihtotiedustelu julkaistaan EK:n suhdannetiedustelun yhteydessä.  

 Liittoon kuuluu noin 330 yritystä 

Tilastokeskuksen mukaan viime vuonna vuokratyötä tekeviä oli keskimäärin 46 000, mikä on noin 2 prosenttia työvoimasta. 

Henkilöstöpalveluyritysten liitto (HPL) ry on henkilöstöä vuokraavien sekä muita henkilöstöpalveluita tarjoavien yritysten työnantaja- ja toimialaliitto. HPL:ssä on jäsenenä noin 330 jäsenyritystä. Kaikkiaan vuokratyötoimialalla on noin tuhat yritystä. 

Henkilöstöpalveluyritysten liitto (HPL) hoitaa henkilöstöpalvelualan yritysten edunvalvontaa työnantaja- ja elinkeinopoliittisissa asioissa. HPL on Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) ja alan kansainvälisen järjestön WEC:n (World Employment Conferederation) jäsen. 

HPL myös neuvottelee henkilöstöpalvelualalle yleissitovan työehtosopimuksen (Henkilöstöpalvelualan työehtosopimus).