Amiko kipusi helmikuussa henkilöstöpalvelualan 16 suurimman joukkoon – ”Nyt on työntekijän markkinat!” 

Amikon helmikuu 2022

Amiko on Suomen 16. suurin henkilöstöpalveluyritys, jonka kautta työllistyy kuukausittain satoja tekijöitä eri aloille ja eri puolille Suomea. Helmikuussa tarve osaaville työntekijöille kasvoi entisestään. 

Alkuvuodesta Amiko on jatkanut kasvuaan ja tuoreessa Henkilöstöpalveluyritysten liiton (HPL) TOP20 -listauksessa kipusimme 16. sijalle. Helmikuussa Amikon asiakasyrityksiin haettiin työntekijöitä 291 avoimeen työpaikkaan. Vastaanotimme avoimiin työpaikkoihin helmikuun aikana 1427 työhakemusta, joista eteenpäin haastatteluihin valittiin 366 hakijaa. 

Amikon liiketoimintajohtaja Riku Rahikainen iloitsee Top16-sijasta, mutta samalla pitää henkilöstöpalvelualan markkinatilannetta haasteellisena:  

Kipusimme jälleen yhden sijan HPL:n listauksessa ylöspäin. Haastavasta tilanteesta huolimatta Amikolla on tehty kovasti töitä ja kasvu on jatkunut. Yritykset rekrytoivat keväällä kovaa vauhtia ja meillä on pulaa osaavista työntekijöistä. Nyt on totisesti työntekijän markkinat ja tarve työntekijöille on ympäri Suomea, Rahikainen summaa työvoiman kovaa kysyntää

Turun seudulla työvoimantarve korostui  

Alueellisesti helmikuun tilastoissa erottuu Varsinais-Suomi, joihin sijoittui yli 23 prosenttia kaikista avoimista Amikon työpaikoista. Vähemmän yllättäen Uudenmaan työvoimantarve pysyi ennallaan 25 prosentissa. Myös Päijät-Hämeeseen etsittiin helmikuussa paljon työntekijöitä eri aloille.  

Amikon helmikuu 2022
Amikon helmikuu 2022 lukuina. Kuva aukeaa suuremmaksi klikkaamalla.

Helmikuussa avoimia työpaikkoja oli eniten teollisuudessa ja tuotannon tehtävissä. Jaetulle kakkossijalle toimialojen listauksessa nousi helmikuussa asennus ja huolto sekä rakennus- ja purkuala. Yleisesti ottaen juuri nyt on huutava tarve ammattitaitoisille tekijöille kaikilla aloilla.

Asiakasyritykset rekrytoivat kevään korvilla paljon uutta työvoimaa ja siksi Amikolla kehotetaan lämpimästi tutustumaan kaikkiin avoimiin työpaikkoihin  

Tutustu siis Amikon työpaikkoihin eri aloilla ympäri Suomen. Hae!