Amiko ja Omnia yhteistyössä – työmahdollisuuksia opiskelijoille

Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian Talotekniikan ja sähköalan opiskelijoille tarjoutui tänä kesänä mahdollisuus työllistyä Amikon kautta.

Pandemian aikana työllistyminen on ollut haasteellista etenkin työuran ensimmäiseen työpaikkaan. Amikon ja Omnian yhteistyön tarkoituksena oli edistää opiskelijoiden työmarkkinoille pääsyä.

Työnhakua tuettiin Amikon pitämällä virtuaalisella valmennustilaisuudella, Omnian opiskelijoille suunnatulla työnhakuportaalilla sekä avustaen työhakemuksen teossa.

Amiko Oy:n Helsingin toimiston yhteyspäällikkö Tom Knaster näkee oppilaitosyhteistyön merkittävänä työllistymisen mahdollistajana.

– Meille amikolaisille on tärkeää luoda työmahdollisuuksia opiskelijoille, jotta he saavat tärkeää osaamista tulevaisuutta varten. Teimme nyt pilottihankkeen, mutta uskon, että saatujen kokemusten myötä jatkamme myös tulevana lukuvuonna, Knaster toteaa.

Luontevaa ja helppoa yhteistyötä

Omniassa pilotista vastaavana toimii koulutuspäällikkö Heikki Alakiikonen.

– Amikon kanssa yhteistyö oli hyvin luontevaa ja helppoa. Tämä siksi, että he itse olivat erittäin aktiivisia. He ottivat minuun ensimmäisen kerran yhteyttä ja siitä se lähti. Kävimme muutaman puhelinkeskustelun ja sitten Teams-kokouksen isommalla joukolla. Tästä sitten kehkeytyi ajatus pitää myös opiskelijatilaisuus Teamsissä, Alakiikonen summaa yhteistyötä.

Koko jutun löydät Omnian verkkosivuilta, lue lisää täältä.